kakh-ergasia

Κάντε μία «κακή» εργασία να δουλέψει προς όφελος σας

8 Μαΐου 201219:00

kakh-ergasiaΑκολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές του και μετατρέψτε τις επαγγελματικές δυσκολίες σε ευκαιρίες


Οι περισσότεροι άνθρωποι, τουλάχιστον μία φορά στην επαγγελματική τους διαδρομή, έχουν έρθει σε επαφή με μία εργασία ρουτίνας. Πολλοί ίσως ακόμη και σήμερα να παραπονιούνται για την τωρινή άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους. Ένα πάντως είναι σίγουρο! Πρέπει να περάσετε από πολλά εμπόδια για να βρείτε τη θέση που σας ταιριάζει.

Δείτε λίγο πιο έξω από το μικρόκοσμό σας

Ένα άτομο που έχει μία κακή δουλειά, συνήθως, είναι δυστυχισμένο με τη θέση που κατέχει και όχι απαραίτητα με την εταιρία. Εάν τα προβλήματα στην εργασία σας  οφείλονται σε προσωπικούς λόγους που συνδέονται με το συγκεκριμένο πόστο, μην λειτουργείτε …βιαστικά. Εξετάστε άλλες επιλογές μέσα στην ίδια επιχείρηση. Ίσως υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε ένα καλύτερο πόστο, πριν εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Αφιερώστε όσο χρόνο χρειαστεί, συζητήστε με τα στελέχη του γραφείου και ενημερωθείτε για τα άλλα τμήματα και τις ανάγκες που παρουσιάζουν σε διαθέσιμες θέσεις. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να δοκιμάσετε κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στο επαγγελματικό σας προφίλ.

Πάρτε ότι χρειάζεστε

Κάθε δουλειά ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι, μπορεί να σας δώσει κάτι πολύ σημαντικό. Την εμπειρία. Μην βλέπετε μία θέση που δεν σας ταιριάζει σαν να μην έχει τίποτα να σας προσφέρει. Χρησιμοποιήστε τη σαν ένα λιθαράκι στην καριέρα σας. Το «μυστικό» είναι να δείτε την προϋπηρεσία με θετικό τρόπο. Διερευνήστε τι είδους δεξιότητες μπορείτε να αποκτήσετε μέσα απ’ αυτή. Για παράδειγμα, μπορεί να απαντάτε σε τηλέφωνα ή να κάνετε θελήματα όλη την ημέρα. Δεν πρέπει όμως να το υποτιμάτε. Μέσα από τη συγκεκριμένη εργασία, θα αναπτύξετε τις επικοινωνιακές και οργανωτικές σας ικανότητες.

Δώστε έμφαση στο τι μπορείτε να κάνετε και όχι στο τι σας αρέσει

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν αναζητάτε εργασία είναι το τι μπορείτε να κάνετε και όχι τι σας αρέσει. Για παράδειγμα, όταν δουλεύετε για ένα πολύ δύσκολο αφεντικό θεωρείτε ότι η παρούσα κατάσταση σας φθείρει. Όμως και στην περίπτωση αυτή η καθημερινή διαμάχη στο γραφείο μπορεί να σας διδάξει κάτι σημαντικό. Τι να αποφύγετε την επόμενη φορά. Επίσης θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να επιλέξετε έναν καλύτερο εργοδότη. «Είναι πολύ πιθανό να θέλετε να τα παρατήσετε αμέσως, όμως μην το κάνετε αν δεν έχετε διαπιστώσει τι είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμένη δουλειά τόσο κακή», επισημαίνουν οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας.

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που δίνει η επιχείρηση

Πολλές εταιρίες προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και άλλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης στο προσωπικό τους. Αξιοποιείστε όλες τις δυνατότητες που μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό σας. Γραφτείτε στα τμήματα training της επιχείρησης και αποκτήστε επιπλέον δεξιότητές. Ζητήστε από τον προϊστάμενό σας να σας αναθέσει περισσότερες αρμοδιότητες. Προσπαθήστε να αποκτήσετε εμπειρία στα πράγματα που θέλετε και σας αρέσει να κάνετε. Το «κλειδί» για να κερδίσετε τη θέση που σας ταιριάζει, είναι να μην περιμένετε τις ευκαιρίες …να σας χτυπήσουν την πόρτα. Ανοίξτε τις κεραίες σας και διεκδικήστε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Μίνα Μπαγιώτα από το kariera.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr