“Καμμένη συγκυβέρνηση”; Επιφυλακτικό το διαδίκτυο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

27 Ιανουαρίου 201510:00

 Παρατηρώντας τις πρώτες αντιδράσεις του διαδικτύου, με τη βοήθεια του Palo Professional, προσπαθήσαμ το πρώτο εικοσιτετράωρο από την ανακοίνωση της -κατ’αρχάν πιθανολογούμενης – συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εντοπίσουμε τις πρώτες αντιδράσεις των χρηστών.

Στο χρονικό αυτό διάστημα 25-26/1/2015 παρατηρείται μία αύξηση των αναφορών κυρίως στο κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. και λιγότερο στο πρόσωπο του κ. Π. Καμμένου όπως φαίνεται και απο τον συνημμένο πίνακα.

Την πλειοψηφία των αναφορών καταλαμβάνει το twitter και σύμφωνα με το εργαλείο Palo 10 TOPICS ως τα πιο δημοφιλή θέματα που απασχολούν τους χρήστες του ελληνικού διαδικτύου είναι: οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις συναντήσεις του με Τσίπρα και Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος, τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αντίδραση – κριτική της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ.οι εκτιμήσεις της Deutsche Welle ότι «Δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη αλλαγή πορείας».

Με το εργαλείο Top Quotes στις πρώτες 40 αναφορές βρίσκεται η φράση του Π. Καμμένου “Η Μακεδόνία είναι ελληνική και δεν την παραδίδουμε σε κανέναν” ενώ μεγάλο αριθμό κοινοποιήσεων έχει μία φωτογραφία που κυκλοφορούσε στο facebook με σχόλια των ΑΝ.ΕΛ. για το τουρκικό προξενείο όπου απεικονίζεται ο βουλευτής Ξάνθης κ. Χ. Ζειμπεκ με πορτραίτο των Γκρίζων Λύκων και του Μ. Κεμάλ από κάποια ομιλία του καθώς και δηλώσεις των ΑΝ.ΕΛ. για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Όταν ο Τέρνες Κουϊκ προσβλήθηκε επειδή τον είπαν ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην κατανομή των συναισθημάτων που προκαλούν τα παραπάνω θέματα θα εστιάζαμε την προσοχή μας στον μεγάλο αριθμό των ουδετέρων συναισθημάτων που υποδηλώνουν την επιφύλαξη που υπάρχει ως προς την αποδοχή της επικείμενης συγκυβέρνησης. Μία επιπλέον παρατήρηση αφορά στο ότι το σύνολο των αναφορών επικεντρώνεται στους ΑΝ.ΕΛ κι όχι στον Π. Καμμένο.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι  η βασική αμφιβολία έγκειται στο αν και κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί η συμβίωση ΑΝ.ΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ με παρανομαστή τα εθνικά θέματα και η προηγούμενη κριτική που είχε ασκήσει ο κ. Πάνος Καμμένος αλλά και ο Τέρενς Κουΐκ στη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους παρουσίαζαν ως “όργανα” του τουρκικού προξενείου.

 

Sites

Blogs

Opinions

Facebook

Twitter

Youtube

Forums

ΑΝ.ΕΛ.

 

826

 

965

 

11

 

466

 

5154

 

4

 

0

 

 

Π.Καμμένος

 

272

253

5

172

1104

11

0

 

ΘΕΤΙΚΑ

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

ΑΝ.ΕΛ.

 

2625

1116

3687

Π.Καμμένος

 

403

93

1321

 chart(22) chart(23) chart(24) chart(25) chart(27) chart(28) chart(29)

 Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία palo pro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και σε βάθος ανάλυση των αναφορών επικοινωνήστε μαζί μας στο customerservicepro@palo.gr

Αρθρογράφος