Κ. Χουβαρδάς στην ΕΡΤ Κομοτηνής: Προσοχή στις μετακινήσεις λόγω παγετού

12 Ιανουαρίου 202215:46

Μια συνολική εικόνα των συνεπειών από την επίσκεψη του «Διομήδη» στην περιφέρεια αν.Μ.Θ. έδωσε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κ. Χουβαρδάς μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-1-2022).

Εστιάζοντας στο πρόβλημα του παγετού που έχει επικρατήσει σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου είπε πως έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί όλο το δίκτυο -και το επαρχιακό και το εθνικό- ανοικτό. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη ρίψη άλατος έως αργά το πρωί.

«Υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα στις εισόδους της Κομοτηνής, στο τμήμα του Ιάσμου όπου δεν έλειψαν τα ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές (δύο λεωφορεία λόγω ολισθηρότητας προσέκρουσαν σε σταθμευμένο όχημα)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι δρόμοι είναι ολισθηροί λόγω της χιονόπτωσης. Σημείωσε πως είναι ικανοποιητική η επάρκεια αλατιού. Προέτρεψε για περιορισμό των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποφυγή των μετακινήσεων λόγω παγετού κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς τα ξημερώματα.
Ο υδράργυρος, όπως είπε, κατρακύλησε σε πολλές περιοχές, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ λόγω διακοπών ρεύματος.

(πηγή:ertnews)

Αρθρογράφος