Υπό έλεγχο η φωτιά στις καπναποθήκες στο κέντρο της Ξάνθης – Επιχείρησαν 30 Πυροσβέστες με 14 οχήματα

18 Ιανουαρίου 202214:18

Yπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο της Ξάνθης, σε μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες καπναποθήκες, που ήταν εγκαταλελειμμένη εδώ και πολλά χρόνια.

Η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία, κατέστρεψε ολοσχερώς την παλιά καπναποθήκη. Πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών, ενώ οι καπνοί που σχηματίστηκαν ήταν ορατοί από χιλιόμετρα μακριά και η στάχτη σκέπασε ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Εξαιτίας της φωτιάς προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα πέριξ της καπναποθήκης καθώς και σε μπαλκόνια των παρακείμενων πολυκατοικιών.

Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και συνεργεία του Δήμου Ξάνθης κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να παραμείνει εγκλωβισμένη στο εσωτερικό του πέτρινου κτίσματος και να μην εξαπλωθεί έξω απ’ αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, καθώς γύρω από την καπναποθήκη υπάρχουν πολυκατοικίες και εμπορικά καταστήματα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο κτίριο επί της οδού Αναξάρχου στην Ξάνθη και συνολικά έλαβαν μέρος  30πυροσβέστες  με 14 οχήματα. Υπήρχε Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Αρθρογράφος