Υπέρ του φόρου 26% ο Γιώργος Παυλίδης;

12 Μαΐου 201519:29

Στην προσυνδιάσκεψη την Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, τις εργασίες άνοιξε με την  ομιλία του ο Γιώργος Παυλίδης. Ο Περιφερειάρχης για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στην «καμένη γη» που άφησε η διοίκηση του πρώην Περιφερειάρχη Α.Γιαννακίδη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια σε όλους τους τομείς.

Αυτό που έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους ήταν η μη αναφορά στο φόρο του 26% για τις επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητα με αντίστοιχες της  Βουλγαρίας. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν επιχειρήσεις μετακομίζουν στην γειτονική χώρα και στην συνέχεια πουλάνε τα προϊόντα στην χώρα μας και οι οποίοι χρησιμοποιούν τις δύο διόδους, αυτή της Νυμφαίας και του Αγίου Κωνσταντίνου. Όσο αφορά την τελευταία να σημειώσουμε ότι δημιουργήθηκε επί των ημερών του κ.Παυλίδη και αποτέλεσε για την αρχή της λειτουργίας πέρασμα πολλών προϊόντων πολλές φορές μη νόμιμων. Επίσης, το άνοιγμα όλων των δρόμων αποτέλεσε για πολλά χρόνια διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική για την διαχείριση των υδάτων από την πλευρά των Βουλγάρων, φαινόμενο που το είδαμε έντονα φέτος.

Για την δίοδο της Νυμφαίας ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα των τουριστικών λεωφορείων και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να μην επιτρέπεται η διέλευση τους αφού θα μπορούσαν να περάσουν περισσότερα από 3000 τουριστικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Φυσικό αέριο

Ο Γιώργος Παυλίδης για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στο θέμα του φυσικού αερίου και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να είναι η Θράκη να γίνεται ενεργειακός κόμβος και να μην της διατίθεται αέριο. Αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στα στελέχη όσο και στον πρώην Πρωθυπουργό αφού ως γνωστόν οι αγωγοί που διασχίζουν την Περιφέρεια είναι τράνζιτ και δεν έχουν την υποχρέωση να δημιουργούν δίκτυα φυσικού αερίου.

Εξάλλου από τον αγωγό TAP θα δοθεί ένα σημαντικό πόσο για τα ανταποδοτικά τα οποία θα λάβει η Περιφέρεια και η οποία – λογικά- θα τα διανέμει αναλογικά σε κάθε Δήμο σε μορφή έργων

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr