Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Μέσω ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση συμβασιούχων

20 Ιανουαρίου 201716:36

“Η διάθεση και η πολιτική στόχευσή μας είναι να δημιουργούμε μόνιμες θέσεις εργασίας, όπου εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο βαθμό που το επιτρέπουν οι αναλογίες προσλήψεων- αποχωρήσεων (1 προς 4 το 2017, 1 προς 3 το 2018) και τα δημοσιονομικά της χώρας η προσπάθειά μας θα τείνει προς τις μόνιμες θέσεις εργασίας οι οποίες θα καλυφθούν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ με μοριοδότηση προϋπηρεσίας και κοινωνικών κριτηρίων όπως ήδη προβλέπεται”, τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 
Στο μεταξύ, λύση στο θέμα της μη έγκρισης πληρωμής συμβασιούχων στην καθαριότητα των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, θα δοθεί με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα επιλυθεί το θέμα της μισθοδοσίας.
 
Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου περιλαμβάνεται ακόμα η προετοιμασία ώστε το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων να αρχίσει κανονικά στις 15 Απριλίου όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Σε αυτό δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι φορείς που έχουν αποστείλει οργανογράμματα, κάτι που πρέπει να έχει συμβεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου.
 
Τέλος, σχετικά με το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, η ανταπόκριση των προσοντούχων υπαλλήλων δεν είναι προς το παρόν ικανοποιητική, καθώς έχουν εγγραφεί περίπου 1.000, ενώ έχει ξεκινήσει η ολοκλήρωση της εγγραφής άλλων περίπου 2.000. Η μειωμένη συμμετοχή αποδίδεται κυρίως στην πολυπλοκότητα της διαδικτυακής φόρμας εγγραφής και για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ, εξετάζουν την απλοποίηση της, ενώ παράλληλα στο υπουργείο εκτιμούν ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον όταν θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη των επιτελικών θέσεων μέσω του Μητρώου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr