Ιωάννα Λιούτα: Η αριστερή ιδέα είναι εφαρμόσιμη και η Κυβερνώσα Αριστερά είναι ο μόνος δρόμος

23 Ιουνίου 202421:45

Οι ιδέες και οι πολιτικές της Αριστεράς πρέπει να διεισδύσουν περισσότερο στην κοινωνία. Οι συγκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων ξεκινούν από την βάση, από την κοινωνία και όχι από την ηγεσία. Η κοινωνία θα δείξει το δρόμο, η κοινωνία θα μας οδηγήσει.

Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τα λάθη που έγιναν, την αναξιοπιστία στα έργα, να αναλογιστούμε τις μεγάλες παρεμβάσεις που πέτυχε ως Κυβέρνηση.

Με επίγνωση και πολιτική ωριμότητα να ανανεώσουμε την Αριστερά και να την κάνουμε ένα χώρο με φωνή, έτοιμο να κυβερνήσει στο όνομα της κοινωνίας. Μία κοινωνική Αριστερά που θα διανθίζει, θα εμπνέεται και θα εμπεδώνει τις ανάγκες της κοινωνίας .

Θα αντλεί τις δυνάμεις της από τις κοινωνικές διεργασίες και δεν θα ενεργεί για την πολιτική επιβίωση στελεχών. Ας στρέψουμε τις προσπάθειες μας σε αυτή την οδό, ειδάλλως η Δεξιά θα ελίσσεται γιατί έχει σχέδιο και θα παραμένει στην εξουσία.

Οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν αν αφυπνίσουμε τον κόσμο όπως γίνεται στην Γαλλία. Η συγκρότηση του μετώπου σοσιαλιστών, κομμουνιστών, οικολόγων και ανυπότακτων του Μελανσόν στην Γαλλία γίνεται υπό την πίεση του κόσμου.

Οι Κυβερνήσεις είναι αυτές που νομοθετούν, εκπονούν προτάσεις, ψηφίζουν νομοσχέδια και μπορούν να αλλάξουν αν όχι τις ζωές μας, την καθημερινότητα μας και τις συνθήκες διαβίωσης μας. Η αντιπολίτευση όσο καλές και επεξεργασμένες προτάσεις και αν έχει δεν μπορεί να τις περάσει.(podemos)

Αρθρογράφος