Ιλχάν Αχμέτ: Η κοινή λογική θα νικήσει στην Θράκη! – Οι Αρχές να διαλευκάνουν το συμβάν στο Πίλημμα Ξάνθης

1 Οκτωβρίου 202304:39

Η μειονότητά θα συνεχίσει να είναι «εποικοδομητική» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς και φορείς της μειονότητας .

Υπάρχει ανάγκη για ικανά, έμπειρα και γνωστικά άτομα που θα εκπροσωπούν τη μειονότητά όπως της αρμόζει, που θα βοηθήσουν στην αλληλοκατανόηση της πλειονότητας και μειονότητας μεταξύ τους , θα κρατούν τις ισορροπίες , θα αποφεύγουν να σέβονται τους πραγματικούς εκπροσώπους του λαού , και δεν θα πολεμούν λυσσαλέα αυτούς που υποστηρίζουν την ειρηνική συμβίωση στην Θράκη .

Είναι επείγουσα και απαραίτητη η ύπαρξη των ατόμων αυτών για να τεθεί τέλος στην κοινωνική πόλωση εντός της μειονότητάς μας αλλά και μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

Εμείς και όσοι πιστεύουν στην κοινωνική ειρήνη, δεσμευόμαστε να πάρουμε θέση σε αυτή τη διαδικασία.

Καθώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποκτούν και πάλι δυναμική με τις νέες κυβερνήσεις του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε θετικά με την επίμονη και θετική στάση μας σ’ αυτή τη διαδικασία.

Μόνο έτσι, με ρεαλιστική, ωφέλιμη, αναθεωρητική και Ευρωπαϊκή νοοτροπία θα κερδηθεί η μάχη εναντίον της νοοτροπίας του status quo.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να δίνουμε αγώνες σε αυτόν τον δρόμο.

Οι παρεμβάσεις του Ιλχάν Αχμέτ που ενόχλησαν τους Εγκαθέτους (video)

Να διαλευκανθεί το επεισόδιο στην Ξάνθη
 
Η θρησκευτική ελευθερία στην Θράκη αποτελεί κορυφαία έκφανση μιας ανοιχτής κοινωνίας σεβασμού στην διαφορετικότητα και πλήρους αποδοχής των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.
 
Ο σεβασμός αυτός πρέπει να είναι καθολικός και προς όλους, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, εντός και εκτός Μειονότητας. Κάθε παρέκκλιση από αυτήν την αρχή μπορεί να ευθύνεται για ανώμαλες καταστάσεις που υπονομεύουν την ομαλότητα, την Δημοκρατία και ανοίγουν τον δρόμο σε προβοκάτορες και αρνητές της ειρηνικής συμβίωσης.
 
Αυτονόητα, λοιπόν, καταδικάζω τις απειλές σε βάρος του Ιμάμη, του Μουεζίνη και της βακουφικής επιτροπής του οικισμού Πιλήματος στην Ξάνθη και καλώ τις κατά νόμο υπεύθυνες αρχές να διαλευκαύνουν την υπόθεση ώστε να μην πλανιέται καμιά σκιά πάνω από την κοινωνία της Θράκης.
 

 

Αρθρογράφος