Ιλχάν Αχμέτ: Οι δηλώσεις του Χαρ. Αθανασίου συνιστούν νέο θεσμικό ολίσθημα

11 Αυγούστου 202216:30

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που λάβαμε από το πολιτικό γραφείο του κ. Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Χαρ. Αθανασίου (ΝΔ), βουλευτή Μυτιλήνης για το θέμα των παρακολουθήσεων, αναφέρονται τα εξής:

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής , Χαράλαμπου Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής, την οποία σας επισυνάπτουμε, περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών.

Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις

Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος.

Χαρ.Αθανασίου: Προέχει η Εθνική Ασφάλεια!

Αρθρογράφος