Ειδικές ρυθμίσεις για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα την περίοδο ισχύος των μέτρων κατά του Covid19

4 Απριλίου 202021:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα η Κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέτασαν τα αιτήματα των “γονέων ειδικής αγωγής” και των Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, με την ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης να πρωτοπορεί και να θέτει εγκαίρως “την παράλειψη αναγραφής στο έντυπο Β6  για την έξοδο παιδιών κι ενηλίκων με αυτισμό και ψυχικές παθήσεις,  καθώς και από την αδυναμία του συστήματος δημόσιας υγείας για παροχή φροντιστών αλλά και επισκεπτών υγείας για τα άτομα με αναπηρίες και άλλους είδους ειδικές ανάγκες.”

Το θέμα τέθηκε υπόψιν του Πρωθυπουργού αλλά και του Υφυπουργού Προστασίας και στην σημερινή ενημέρωσή του ο κ. Ν. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι:

“Επίσης, σε σχέση με τους μέχρι σήμερα περιορισμούς, πρέπει να διευκρινίσουμε και να γίνει σαφές ότι αυτοί δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης.

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκησή τους αυτή, τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό, όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους. Παιδιά με αυτισμό, συμπολίτες μας με σκλήρυνση κατά πλάκας, πολίτες σε φάσεις αποκατάστασης, είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, της φροντίδας μας, αλλά και του σεβασμού μας.”

Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης προσπαθεί να προωθήσει τα προβλήματων όλων των ευάλωτων οικογενειών ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γονείς ,κηδεμονες και φροντιστές σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Καλούνται, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία, βοήθεια και στήριξη με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης.

Αρθρογράφος