Πώς βλέπουν οι χρήστες του ελληνικού διαδικτύου το TURKAEGEAN

1 Ιουλίου 202222:33
Γράφουν Νίκος Αρβανίτης – Γιώργος Πρωτόπαππας
 
Σε μία “μικρή” αλλά  άμεση ανάλυση (αναλογικό δείγμα) σχετικά με την στάση των χρηστών του ελληνικού διαδικτύου για το  query TURKAEGEAN σημείωνονται τα εξής:
 

Τα analytics του ελληνικού διαδικτύου για 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2022 δείχνουν για το query TURKAEGEAN, σύμφωνα με το σύγχρονο εργαλείο PaloPro τα εξής ενδιαφέροντα:

 
Το query συγκεντρώνει στο ελληνικό διαδίκτυο 22.177 αναφορές (μέχρι τώρα). Η συντριπτική πλειοψηφία των αναφορών προέρχεται από το twitter (21.344).
Τα συναισθήματα των αναφορών είναι στο 80% αρνητικά, ακολουθούν τα ουδέτερα. ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΤΙΚΑ.
 
Κατηγοριοποίηση
>70% των χρηστών θεωρεί υπεύθυνο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την κατοχύρωση του TURKAEGEAN.
>60% των χρηστών εκτιμά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε ενέργειες για τα προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Την επικρίνουν για κωλυσιεργία και υποστηρίζουν ότι γνώριζε εδώ και καιρό το συγκεκριμένο θέμα.
70% των χρηστών δεν πιστεύει ότι έφταιγε υπάλληλος και απλά η ΕΔΕ είναι για την εύρεση εξιλαστήριου θύματος.
 
Ανάλυση περιεχομένου
Οι επικρίσεις των χρηστών του διαδικτύου στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν, σύμφωνα με την ανάλυση περιεχόμενου του PaloPro, σοβαρό πλήγμα στο πατριωτικό του προφίλ. Ο σχολιασμός των χρηστών θεωρεί τον Γεωργιάδη βασικό υπεύθυνο και μετά τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Κάποιοι χρήστες εκτιμούν ότι o Μητσοτάκης, ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το TURKAEGEAN για να αποδυναμώσει τα ισχυρά ερείσματα του Γεωργιάδη μέσα στη ΝΔ.
 
Το TURKAEGEAN άγγιξε τις ευαίσθητες εθνικές χορδές της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών. Το θεωρούν σημαντικό πλήγμα εναντίον των ελληνικών συμφερόντων. Χαρακτηρίζουν το TURKAEGEAN προδοσία και το εξισώνουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα.
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών εντάσσουν το TURKAEGEAN (αγνοούν ότι αφορά το branding ) στις ευρύτερες προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν προς την Ελλάδα. Οι αναφορές χρηστών του Twitter εκφράζουν την απαισιοδοξία τους και την οργή τους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά.

Αρθρογράφος