“Η trap είναι cool, τα Ναρκωτικά όμως όχι!”

23 Ιουνίου 202213:46

Ο Δήμος Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono και η Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ, την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ – ΚΙΒΩΤΟΣ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, προγραμματίζουν δράση ενημέρωσης με τίτλο “Η trap είναι cool, τα Ναρκωτικά όμως όχι!” την Δευτέρα 27 Ιουνιου και ώρα 20:00 στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Ο ενημερωτικός χαρακτήρας της δράσης έχει στόχο να επικεντρωθεί στον ρόλο που επιτελούν η trap μουσική και οι στίχοι γνωστών ελληνικών τραγουδιών, οι οποίοι -έμμεσα- καλλιεργούν στους Νέους την κουλτούρα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και παράνομων πράξεων. Στη σύγχρονη εποχή, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο γνωστοί καλλιτέχνες της trap μουσικής, να συνθέτουν και να μελοποιούν στίχους που ωθούν ξεκάθαρα το νεανικό κοινό σε παραβατική συμπεριφορά και παράνομες πράξεις. Η τέχνη είναι ελεύθερη, η μουσική είναι cool, όμως η χρήση των Ναρκωτικών δεν είναι!

 

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την 26η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, που καθιερώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την χρήση των ναρκωτικών και την παράνομη διακίνησή τους.

 

Αρθρογράφος