Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας τελικά η Ροδόπη – 4 στην ΠΑΜΘ

1 Ιουλίου 202009:02

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην δημοσιότητα την τελική λίστα με τις περιοχές όπου θα μισθωθούν τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού.

Στην προηγούμενη λίστα για τη Θράκη, προβλέποντναν δύο τέτοια ξενοδοχεία, ένα στον Έβρο και ένα στη Ροδόπη. Πρόκειται για ξενοδοχείο με 38 δωμάτια, κατηγορίας 3 αστέρων, στην Αλεξανδρούπολη αλλά και ξενοδοχειακή μονάδα 18 δωματίων, κατηγορίας 3 κλειδιών, στην Κομοτηνή ενώ στην καινούργια η Ροδόπη εξαιρείται.

Με την καινούργια λίστα έχουμε 4 στην ΑΜΘ με 2 στη Θράκη.

Την ικανοποίησή της για την οριστικοποίηση των ξενοδοχείων καραντίνας από το Υπ. Τουρισμού, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “Κύκλος”, καθώς, όπως επισημαίνει “έτσι φεύγει ένα μεγάλο βάρος και ευθύνη από τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, σε περίπτωση κρουσμάτων COVID 19”.

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα 30.06.2020 εκδόθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, δελτίο Τύπου, με την τελική λίστα με τις περιοχές όπου θα μισθωθούν τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “Κύκλος”, εκφράζει την ικανοποίηση των μελών της, για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Υπουργείου, καθώς έτσι φεύγει ένα μεγάλο βάρος και ευθύνη από τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, σε περίπτωση κρουσμάτων COVID 19. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στη ΠΥΤ Κυκλάδων που έφερε σε πέρας το πολύ δύσκολο έργο εύρεσης καταλυμάτων σε 13 νησιά”.

Αρθρογράφος