Η τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2018» στην Αλεξανδρούπολη

13 Οκτωβρίου 201808:20

Επίδειξη της αποτρεπτικής ισχύος και της αποτελεσματικότητάς τους έκαναν την Παρασκευή οι Ένοπλες Δυνάμεις στην τελική φάση της μεγάλης κλίμακας εθνικής διακλαδικής άσκηση «Παρμενίων 2018» που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη.

Παρά τον δυνατό άνεμο που έπνεε από νωρίς το πρωί στην περιοχή οι μονάδες και το προσωπικό που έλαβαν μέρος ανάμεσά τους 239 αξιωματικοί, 757 οπλίτες, 19 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και δεκάδες άρματα μάχης ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία το σενάριο της άσκησης.

Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το σενάριο οι ελληνικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς θα έπρεπε να αμυνθούν με την υποστήριξη και της Πολεμικής Αεροπορίας για να αντιμετωπίσουν εχθρικές ομάδες που θα επιχειρούσαν να καταλάβουν το λιμάνι Μάκρης της Αλεξανδρούπολης αλλά και ακόμη ένα χερσαίο σημείο της περιοχής.

Η απάντηση των ελληνικών δυνάμεων ήταν συντονισμένη και ακολούθησε καταιγισμός πυρών από το πυροβολικό, βολές από τα υπερσύγχρονα άρματα Leopard 2 Hell καθώς και από άλλα τεθωρακισμένα, από επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και από μαχητικά F-16, Mirage και F-4., ενώ σημαντική ήταν η συμβολή ομάδων του πεζικού καθώς και εθνοφυλάκων της περιοχής.

Αρθρογράφος