Οι προτάσεις της ΕΑΚΥΤ για την αντιμετώπιση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

28 Φεβρουαρίου 202110:34
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την παραχώρηση ενός μέρους της έκτασης που θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας όλοι, είτε ως πρόσωπα είτε ως συλλογικές οντότητες.
 
Αυτά τα οποία έγιναν ή δεν έγιναν από τους θεσμικούς φορείς που μας εκπροσωπούν ήταν, το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος, αναποτελεσματικά και άστοχα. Είναι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες υπεύθυνοι που φτάσαμε εδώ και ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, ο οποίος κρυφά και μόνος του, όπως καταγγέλθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και όπως προδόθηκε από τον κ. Μηταράκη, δημιούργησε το πρόβλημα, στο οποίο μας ενέπλεξε όλους παρά τη θέλησή μας.
 
Έχοντας απέναντί μας θεσμικούς παράγοντες που δεν έχουν καμία αξιοπιστία και δεν παρέχουν καμία εγγύηση ότι θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Ορεστιάδας και του Έβρου, προτείνουμε μια δυναμική μορφή αγώνα για να ανατρέψουμε την υλοποίηση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στο αρχικό της στάδιο.
 
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
1. Παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας και παράδοση των κλειδιών της Δημαρχίας στον Πρωθυπουργό. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα ούτε μία συνεδρίαση για την εξέταση και την αντιμετώπιση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.
2. Κήρυξη της Ορεστιάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε πόλη υπό την απειλή καταστροφής. Αυτό να δηλωθεί με την ανάρτηση μαύρων σημαιών σε σπίτια, καταστήματα, Υπηρεσίες και με μία μεγάλη μαύρη σημαία στο κλειστό Δημαρχείο της Ορεστιάδας.
3. Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Ελλάδας να μας συμπαρασταθούν στην αντιμετώπιση του εθνικού εγκλήματος που συντελείται με συλλογή υπογραφών και με νομικές ενέργειες κατά της πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προσωπικά κατά του κ. Μηταράκη.
4. Συνεργασία με τους Μητροπολίτες της Θράκης για ενδυνάμωση της πίεσης προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Νομίζουμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός με την Εκκλησία, διότι το πρόβλημα θα μετατραπεί σύντομα και σε θρησκευτικό.
5. Δημιουργία νέας Επιτροπής αγώνα και βοηθητικών Υποεπιτροπών για τη δημοσιοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο και στον απανταχού στον κόσμο ελληνισμό του εγκλήματος που συντελείται. Σύσταση νέας Επιτροπής από πρόσωπα που αναδείχθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.
6. Συναντήσεις της νέας Επιτροπής και των Υποεπιτροπών με όλους τους συλλόγους του νομού Έβρου για τον συντονισμό δράσης της ανατροπής της επέκτασης.
7. Ζητούμε την παραίτηση των βουλευτών του νομού Έβρου και από τα δύο κόμματα, ως επίσης και των περιφερειακών εκπροσώπων του νομού μας. Αποδείχθηκαν ανίκανοι να θέσουν το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου στην πραγματική του βάση. Αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να επιχειρηματολογήσουν και να πείσουν την κυβέρνηση ή τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης για το προγραμματισμένο έγκλημα. Αν δεν παραιτηθούν, οφείλουν να αποστασιοποιηθούν, για να δηλωθεί έμπρακτα οι αντίθεσή τους και να απαλλαγούν από τη συνενοχή με τους προϊσταμένους τους σχεδιαστές του εγκλήματος που συντελείται.
Αγαπητοί φίλοι,
Σας καλούμε όλους μαζί και τον καθένα προσωπικά να ενταχθείτε στον ανυποχώρητο αγώνα μας και να συμμετάσχετε στις δράσεις που θα αναληφθούν άμεσα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΕΑΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Αρθρογράφος