Η παραίτηση Ταραντίλη ήταν παράπλευρη απώλεια της υπόθεσης Λιγνάδη;

28 Φεβρουαρίου 202115:43

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Χρήστος Ταραντίλης παραιτείται για οικογενειακούς λόγους όπως αναφέρει, από τη θέση του υφυπουργού στο πρωθυπουργό και του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Εκτιμάται ότι η παραίτηση Ταραντίλη συνδέεται με την  υπόθεση Λιγνάδη και κυρίως  από την απόφαση του Πρωθυπουργικού Γραφείου να απεμπλακεί από αυτήν και να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν τον Πρωθυπουργό να καλύπτει τον ήδη προφυλακισθέντα ηθοποιό.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ήδη είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν την κυβέρνηση να έχει «ζητήσει» την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη –άρα, είτε Ταραντίλης-Μενδώνη δεν έλεγαν την αλήθεια, είτε το Μαξίμου θα ήθελε να μην περίμενε η Μενδώνη πότε θα υπέβαλλε την παραίτησή του ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα εκπληρώνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Ταραντίλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

 

Αρθρογράφος