Οι Νο 2, 12, 16 εγκάθετοι του Προξενείου θα είναι υποψήφιοι με την έγκριση των Τσίπρα-Ανδρουλάκη;

14 Νοεμβρίου 202218:36

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη δεν είναι λιγότερο δυσώδη και ειδεχθή από τις “λίστες Βαξεβάνη” και την δράση υποσυστημάτων που χρόνια τώρα επιχειρούν ν’αποσταθεροποιήσουν την μεταπολιτευτική Ελλάδα (από τον Τόμπρα στον Μαυρίκη, τις κασέτες του Κοσκωτά μέχρι τα διάφορα papers και τις λίστες Βαξεβάνη).

Στην Θράκη, όμως, εξελίσσεται ένα περίεργο πολιτικό παιχνίδι , στο οποίο τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι παρακρατικές δομές της Τουρκίας και τον δευτερεύοντα οι κομπάρσοι του τοπικού πολιτικού συστήματος που υποθηκεύουν το μέλλον της περιοχής.

Σε αυτό το μήκος κύματος, είδαμε το προηγούμενο Σάββατο, δημοσίευμα στον τουρκόφωνο μειονοτικό τύπο, που παρουσιάζει τον Νο 16 εγκαλούμενο κ. Ριντβάν Μολλά Ισά να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ροδόπης ενώ φέρεται ως αποκλεισθείς ο κ. Μπουρχάν Μπαράν , νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την Ξάνθη.

Από το Ν. Ροδόπης , σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι “σίγουρες” οι θέσεις των κκ. Ιλχάν Αχμέτ, Ριντβάν Μολλά Ισά και Γιώργου Μανανά ενώ από την Ξάνθη είναι σίγουρες οι υποψηφιότητες των κκ Ανέστη Αντωνιάδη, Φώτη Καραλίδη και Οδυσσέα Βουρβουκέλη.
.
Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχεται από κάποιους τοπικούς κομματικούς παράγοντες που ενεργούν ως συνακόλουθα του Τουρκικού Προξενείου, δεσμεύεται από την δήλωσή του στο Ζάππειο σύμφωνα με την οποία ” όποιος δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, και εννοώ τη Συνθήκη της Λωζάνης, που σφυρηλάτησαν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, δεν θα έχει καμία θέση στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης”.

Ο κ. Ριντβάν Μολλά Ισά, όπως έχουμε καταδείξει και σε πλειάδα κειμένων μας , κάτι που άλλωστε ούτε και ο ίδιος έχει αποκρύψει, συμμετέχει και συνδέεται με τους παρακρατικούς μηχανισμούς των εγκαθέτων της Άγκυρας, κάτι που φάνηκε και με το γεγονός ότι προσυπέγραψε κάλεσμα για την φίμωση του δημοσιογραφικού λόγου του Komotinipress και το λυντσάρισμα εμού του ιδίου.

Μολλά Ισά Ριτβάν: Ο υμνητής του Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει χρίσμα από τον Νίκo Ανδρουλάκη

Ακριβώς το ίδιο έπραξαν και οι εικονιζόμενοι συνυπογράψαντες κκ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (που με βαθιά συγκίνηση άκουσε τον τουρκικό Εθνικό Ύμνο στο Προξενείο) και Οζγκιούρ Φερχάτ ,έχοντες – άραγε- αμφότεροι την έγκριση του κ. Αλ. Τσίπρα;

Και οι τρεις προαναφερθέντες έχουν μηνυθεί (όπως και οι υπόλοιποι 14) με κατατεθείσα από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.)

Οι 2 βουλευτές (ΚΙΝ.ΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) , οι 2 Δήμαρχοι και οι άλλοι 13 που θέλουν να μας λυντσάρουν…

Αρθρογράφος