Η Νέα ΚΑΠ και οι προοπτικές για την Ροδόπη. Βιώσιμη Ανάπτυξη,-Στήριξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

18 Μαρτίου 201907:55
Ενημερωική εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου στην Κομοτηνή σχετικά με τη νέα ΚΑΠ και με κεντρικό ομιλητή τον κ. Τάσο Χανιώτη, Διευθυντή Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στην Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
 
Πρόκειται για  το επιστέγασμα των πρωτοβουλιών που λήφθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των θεμάτων της ανάπτυξης του αγροτικού χώρου στην Θράκη και την Ροδόπη ειδικότερα με έμφαση στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: “Η Νέα ΚΑΠ και οι προοπτικές για την Ροδόπη/ Βιώσιμη Ανάπτυξη-Στήριξη σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές“.     
 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Αθηναίων. Θα συμμετάσχουν με σύντομες εισηγήσεις οι: Σινάν Αχμέτ εκ μέρους της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Έβρου- Ροδόπης, ο τ . πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, Νίκος Σκοπιανός, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας Ροδόπης, Ισμαήλ Μολλά Αλή Μεμέτ, η πρόεδρος του αγρο-τουριστικού συνεταιρισμού Τριγώνου Έβρου, Ζωή Φραγκούδη και ο διευθυντής πρωτογενούς τομέα της Αναπτυξιακής Ροδόπης, γεωπόνος Νίκος Καπούλας.
 
Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για την εκδήλωση με δηλώσεις και λεπτομέρειες για τις εισηγήσεις προς τα ΜΜΕ της Θράκης. 
           

Αρθρογράφος