Η Μέρκελ ως έγκλειστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

9 Απριλίου 201320:09

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απεικονίζεται ως θύμα των Ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο εξώφυλλο του γνωστού πολωνικού περιοδικού, Uwazam RZE.
Ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων και με ένα σκουφί στο κεφάλι, η Μέρκελ φαίνεται πίσω από τα συρματοπλέγματα.
Αυτό το εξώφυλλο, είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της Γερμανίας και της Πολωνίας, σχετικά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μάλιστα η εικόνα συνοδεύεται από τον εξής τίτλο: “Πλαστογράφηση της Ιστορίας: Πώς οι Γερμανοί, έκαναν τους εαυτούς τους θύματα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου”.
Η Πολωνία έχει κατηγορήσει τη γειτονική χώρα για στρέβλωση ιστορικών γεγονότων και ανακήρυξη των πραγματικών εγκληματιών ως “θύματα πολέμου”.
Αφορμή για αυτές τις κατηγορίες στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, στο τέλος του Μάρτη, από το γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF,με τίτλο “Our Mothers, Our Fathers”.
Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην τύχη πέντε Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από την πολωνική αντίσταση.
Μάλιστα σε μια σκηνή ένας Πολωνός αντιστασιακός αναφωνεί: “Θα πνίξουμε τους Εβραίους σαν ποντίκια”.
Ο Πολωνός διπλωμάτης στη Γερμανία Jerzy Marganski, έγραψε μια επιστολή προς τον τηλεοπτικό σταθμό, μετά την προβολή της σειράς, για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του.
Μεταξύ άλλων επικρίσεων,ο Marganski είπε ότι οι θεατές δεν μαθαίνουν τίποτα για την εξέγερση της Βαρσοβίας, στην οποία σκοτώθηκαν έως 200.000 άμαχοι Πολωνοί, ούτε για τους πολλούς Πολωνούς που βοήθησαν Εβραίους.
Από την μεριά του, ο τηλεοπτικός σταθμός απάντησε ότι δεν είχε σκοπό να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα και σκοπός τους ήταν να ενθαρρύνουν μια εθνική συζήτηση για τις εμπειρίες του πολέμου.
Πηγή:dailymaill

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr