Η “Μακεδονική Ολυμπιακή Επιτροπή” πανηγυρίζει για τις επιτυχίες των “Μακεδόνων Αθλητών” στους ΟΑ Τόκυο 2020

30 Ιουλίου 202109:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο μοντέλο του EURO 2020 κινείται η πρώην ΠΓΔΜ/Β. Μακεδονία και πάντα βεβαίως με την σιωπηρά σύμφωνο το Κράτος των Αθηνών (βλέπε και την τοποθέτηση του Νομικού-Διεθνολόγου και Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Σύριγου  απαντώντας στον Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτρη Γιάννου).

Όπως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων παρουσιάστηκε ως “Μακεδονική”  στο πρόσφατο EURO 2020, έτσι κι η Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρουσιάζεται ως “Μακεδονική” κι αυτή και πανηγυρίζει για τις επιτυχίες των “Μακεδόνων Αθλητών” της “Ανεξάρτητης Μακεδονίας”.

Εκ των ανωτέρω , όπως και από το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό προκύπτει ότι η  Ολυμπιακή Επιτροπή των Σκοπίων εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται “Μακεδονική”, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις Ζάεφ σε Μητσοτάκη για “σχετικές τροποποιήσεις” με αφορμή τα γεγονότα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Η γειτονική χώρα δεσμεύεται από την Συμφωνία (άρθρα 4, 6) και την τροποποίηση του Συντάγματός της (άρθρα 3 και 49) για την εξάλειψη οιασδήποτε μορφής αναθεωρητισμού και αλυτρωτισμού (από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς), με σεβασμό στην κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας και στην αρχή της μη ανάμιξης στις εσωτερικές μας υποθέσεις”.

Αρθρογράφος