Η Μακεδονία είναι Ελληνική βροντοφώναξαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες σε 23 πόλεις!

7 Ιουνίου 201808:49

Για την ελληνικότητα της Μακεδονίας διαδήλωσαν χιλιάδες Ελληνες πολίτες σε 23 πόλεις της χώρας.

Οι πολίτες με τα συλλαλητήρια αντέδρασαν έντονα στην κυοφορούμενη λύση της κυβέρνησης στο ονοματολογικό με τα Σκόπια, όπου όλα δείχνουν ότι θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία».

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.

Το κεντρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, με περισσότερους από 3.000 πολίτες στους δρόμους. Στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε μάλιστα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ συνθήματα ακούστηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, όταν λέει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα, το 1977.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

ÓõëëáëçôÞñéÏ õðÝñ ôçò åëëçíéêüôçôáò ôçò Ìáêåäïíßáò, óôçí ðüëç ôçò ÐÝëëáò. ÔåôÜñôç 6/6/2018.(MotionTeam/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

ÓõëëáëçôÞñéÏ õðÝñ ôçò åëëçíéêüôçôáò ôçò Ìáêåäïíßáò, óôçí ðüëç ôçò ÐÝëëáò. ÔåôÜñôç 6/6/2018.(MotionTeam/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Περισσότεροι από 4.000, με ψύχραιμους υπολογισμούς, ήταν οι πολίτες από την Καβάλα, την Ελευθερούπολη, τη Χρυσούπολη, την Ξάνθη και την Κομοτηνή οι οποίοι συνέρρευσαν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας για να διαδηλώσουν ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι μια και ελληνική.

Τρεις Μητροπολίτες, ο Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, απέστειλαν το μήνυμα ότι η Εκκλησία της Ελλάδας αφουγκράζεται τη λαϊκή βούληση και απαίτηση, εκφέροντας φλογερούς, πατριωτικούς λόγους. Παρόντες εκπρόσωποι από δεκάδες συλλόγους, αλλά και οι δήμαρχοι Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το πλήθος να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν ακρότητες και συνθήματα με κομματικό περιεχόμενο, αν και υπήρχαν κομματικά στελέχη, εκτός από μια γενικότερη αποδοκιμασία για τα κόμματα και τους πολιτικούς που εκφράστηκε, όμως, συγκρατημένα.

Αρθρογράφος