“Η Κυβέρνηση παραμυθιάζει τον Έβρο” – Προχωράει το “Σχέδιο Μηταράκη” (video)

27 Φεβρουαρίου 202123:52

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 26/2/2021 οι Εβρίτες αλλά και η κοινή γνώμη της Θράκης ενημέρωθηκαν μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ότι έχουν ενοικιασθεί 33,5 στρέμματα έναντι 27.917,00 € για 10 μήνες, από την 1η Μαρτίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021 για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

«Ανάληψη και Δέσμευση πίστωσης 27.917,00 € από τον Ε.Φ. 1055 203 , ΑΛΕ 2440989001 για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,50 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας ‘Εβρου, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης για την χρονική περίοδο από την εκτιμώμενη ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης (01.03.2021) μέχρι 31.12.2021».

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ-333-στρεμ.-ΣΤΟ-ΦΥΛΑΚΙΟ

Όλα αυτά συμβαίνουν  με τη πλήρη αφωνία, αλαλία και απουσία σύμπαντος του Κυβερνητικού Μηχανισμού και των παρακυβερνητικών  στελεχών αλλά και την ανοχή των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι αυτή τη στιγμή , έχουν καταγραφεί διαμαρτυρίες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημ. Πέτροβιτς αλλά και παραγόντων της περιοχής για το lockdown στο Διδυμότειχο, αλλά καμία ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ αντίδραση δεν έχουμε για το ΚΥΤ Φυλακίου από την οργανωμένη τοπική κοινωνία.

Δημοσιογράφοι σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που συδέονται με κυβερνητικές δομές “προάγοντας” την ενημέρωση των non-paper μας ενημερώνουν ότι: την ίδια ώρα, κάμερες και ραντάρ με δυνατότητα να «βλέπουν» μέχρι και 15 χιλιόμετρα μέσα στο τουρκικό έδαφος εγκαθίστανται τους τελευταίους μήνες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο. Σε μια απόσταση που χωρίζει το Σοφικό Ορεστιάδας από το δέλτα του ποταμού, στην Αλεξανδρούπολη, πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ μεγάλης εμβέλειας. Θα μεταφέρουν εικόνα στο αρχηγείο της Αστυνομίας και σε ακόμα έξι επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ., εξασφαλίζοντας αυτό που στη γλώσσα των επιχειρησιακών στελεχών αποκαλείται «έγκαιρος προσυνοριακός εντοπισμός». Οι δυνάμεις της συνοριοφυλακής, δηλαδή, θα έχουν δυνατότητα να καταγράφουν κινήσεις ατόμων –μεταναστών και όχι μόνο– στο τουρκικό έδαφος, σε απόσταση έως και 15 χιλιομέτρων από την οριογραμμή

Η παραπάνω φουτουριστική εικόνα της ασφάλειας των ελληνοτουρκικών συνόρων ανατρέπεται από την ίδια την πραγματικότητα που περιγράφει παραστατικά ο τοπικός πληθυσμός.

Στις καθημερινές πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ήρωες των ΣΑ/ΕΔ που επιχειρούν στον Έβρο προστίθεται και το έλλειμμα στην υλικοτεχνική υποδομή φύλαξης των συνόρων: Σχεδόν καμία κάμερα δεν δουλεύει και οι άλλες υπολειτουργούν και δεν έχουν ρεύμα… Η “κάμερα 5”, δεν λειτουργεί, η “κάμερα 8” υπολειτουργεί, η “κάμερα Μαρασσίων” επίσης είναι εδώ και δύο μήνες εκτός λειτουργίας, η “Κάμερα ΚΑΛΕ ” στο Δίλοφο εδώ και 4 μήνες δεν λειτουργεί διότι χάλασε η γεννήτρια που την τροφοδοτούσε ενώ από τη Νησίδα Α στο Τριεθνές μέχρι το Φυλάκιο 30 δεν υπάρχει καμία κάμερα. Όσο για τον πολυδιαφημιζόμενο Φράχτη καλύπτει μόλις 27 χλμ σε μία απόσταση 250 χλμ”  

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει και ο κ.Κώστας Ασμανίδης, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ:

Τα παραπάνω, αποτελούν ουσιαστικά μία προδιαγεγραμμένη εξέλιξη στην τοπική κοινωνία, η οποία εδώ και ένα εξάμηνο βλέπει μυστικές διαβουλεύσεις  τοπικών παραγόντων με το κυβερνητικό σύστημα προσβλέποντας σε μελλοντικά αξιώματα ή σε πρόσκαιρα οικονομικά ωφέλη.

Στην δεδομένη χρονική στιγμή είναι πρόδηλη η κινητοποίηση των κατοίκων του Έβρου  μέσω άτυπων ομάδων αγώνα όπως είναι το ΕΑΚΥΤ  χωρίς όμως να διαφαίνεται η σύμπηξη κάποιου πιο ισχυρού συλλογικού οργάνου με κεντρικήπαρέμβαση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των Κυβερνητικών βουλευτών την στιγμή που Η ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Στο φόντο οι Ένοπλες Δυνάμεις αντί να αφοσιώνονται  στο δύσκολο έργο τους διασφαλίζοντας την Κυριαρχία και την Ασφάλεια της Χώρας, έχουν μετατραπεί με κυβερνητική εντολή (ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) σε προσωπικό συντήρησης των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων ενώ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΚΟ. Όπως μαθαίνουμε σχετικά:

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για την 25 Φεβρουαρίου 2021 διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 37.088 λαθρομετανάστες/πρόσφυγες

Οι «δομές φιλοξενίας» Σάμου, Χίου, Κατσικά Ιωαννίνων, Διαβατών και Αλεξάνδρειας) έχουν υπεράριθμους λαθρομετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για την 25 Φεβρουαρίου 2021 ανέλαβαν το έργο της παροχής 14.362 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους λαθρομετανάστες/πρόσφυγες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

260221

 

 

Αρθρογράφος