Οι κάτοικοι της Ροδόπης ανάμεσα στην ιδεοληψία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και την αποτρεπτική συμπεριφορά του ΓΣΝ Κομοτηνής!

5 Μαΐου 202012:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μόλις χθες επισημαίναμε, ότι “η λανθασμένη επικοινωνιακή πρακτική της Κυβέρνησης με την “αγιοποίηση” (εκ)προσώπων, και την ελλιπέστατη ενημέρωση σε συνδυασμό με άλλα λάθη τακτικής που άφηναν ατιμώρητο έως και ανεξέλεκτο τμήμα του πληθυσμού με παραβατική συμπεριφορά, οδήγησαν στην “διάρρηξη” της πειθαρχίας και γέννησαν αντιδραστικές συμπεριφορές παράγοντας και θεωρίες συνωμοσιολογίας και άλλων ιδεολογημάτων.”

Νωρίτερα, σε μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα ανάλυση των social media, με βάση το εργαλείο του palopro είχαμε αναφέρει ότι ” το 30% υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας για τοn κορονοϊό, υποβαθμίζοντας την απειλή της πανδημίας, καθώς τη θεωρεί πρόφαση για την επιβολή παγκόσμιας «οικονομικής δικτατορίας» και ελέγχου των προσωπικών δεδομένων.”

Τις τελευταίες 15 ώρες μία κατευθυνόμενη εκστρατεία από trolls και bots την οποία αναδεικνύουν οι κατά τόπους influencers/ διαμορφωτές κοινής γνώμης που απευθύνονται σε ακροατήριο με συγκεκριμένους δημογραφικούς, πληθυσμιακούς και άλλους ποιοτικούς δείκτες, με τη χρήση των social media προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιδραστικές συμπεριφορές αμφισβητώντας την ίδια την ουσία της πανδημικής νόσου.

Στο Ν. Ροδόπης ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παρουσιάζει μία ανάρτηση του επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  κ. Κώστας Καραΐσκου με ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αναδεικνύει το ενδεχόμενο να είναι “ψεύτικοι” οι θάνατοι απο τον Covid19 προτρέποντας (ακουσίως) σε “υγειονομική ανυπακοή” τους κατοίκους της Ροδόπης.Αφορμή στάθηκε ο τρόπος υπολογισμού των θανάτων στην Γερμανία

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της αντι-Covid19 εκστρατείας παραθέτουμε ολόκληρη την ερώτηση και απάντηση από την χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και καλό θα ήταν να την παρακολουθήσουν (απο το 25λεπτό) και διαβάσουν οι αναγνώστες μας.

 

Στον αντίποδα, η μονίμως απούσα από την μάχη του Covid19 Δκτρια του ΓΣΝ κ. Μάγδα Γιαμουστάρη εκδίδει μία ακόμη ανακοίνωση , αυτή τη φορά με άρωμα υγειονομικού life-style που με ύψος δασκαλίστικο , αποτρεπτικό και “τιμωρητικό” περιγράφει κατ’ουσίαν με ποιό τρόπο ΔΕΝ μπορεί κανείς να μπει στο Νοσοκομείο ενώ εάν δεν έχει μάσκα ο ασθενής ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ μέσα. Κατά τα άλλα ευχαριστεί όλους τους δωρητες του ΓΣΝ Κομοτηνής, ακόμη κι αυτούς που ΕΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΜΑΣΚΕΣ για αυτόν ακριβώς τον λόγο!

Βεβαίως ούτε ο Κώστας Καραΐσκος γνωρίζει από την ιατρική επιστήμη ούτε και η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη από βιοηθική και διοίκηση νοσηλευτικών μονάδων οπότε παραβλέπονται οι παραπάνω αστοχίες.

Να υπενθυμίσουμε την αντίδραση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στη κίνηση του Δημάρχου Κομοτηνής (κατόπιν κυβερνητικής προτροπής) να ενημερώσει τους συνοικισμούς Ρομά της Κομοτηνής αλλά και μέλη των θρησκευτικών μειονοτήτων  για τα μέτρα προφύλαξης από τον  Covid19. (με τις όποιες παραλείεψεις ως προς την επιλογή της γλώσσας ενημέρωσης).

Και οι δύο λειτουργούν σε μία περιοχή όπου οι αρμόδιοι απλά δεν υπάρχουν ή δεν είναι ορατοί για την προάσπιση του δημοσίου (υγειονομικού) συμφέροντος ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής!

Καλό θα ήταν όμως, οι προλαλήσαντες και οι φέροντες εκ διορισμού τίτλους και δημόσια αξιώματα να ενημερώνονται από τους ειδικούς για θέματα Covid19 (υπάρχει μία δυναμική διαδικτυακή έκδοση την οποία προτείνουν και συντοπίτες μας γιατροί) όπως επίσης και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ασθενών ακόμη και σε εποχή Covid19.

Να υπενθυμίσουμε ότι “η υγεία είνα ενα φυσικό αγαθό το οποίο έχει τύχει και συνταγματικής προστασίας κυρίως από τα άρθρα 7 § 2 και 21 § 3 του Συντάγματος όπου παρουσιάζεται ως ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα αντιστοίχως. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 2071/92 ΦΕΚ 123/92 τ.α , Άρθρο 47 τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του ασθενούς (άρα και οι υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντί τους) προσδιορίζονται με σαφήνεια.

Οι γνωρίζοντες όμως ας μην σιωπούν . Άλλωστε στην ίδια πόλη ζούμε και αυτό που θέλουμε είναι νά’μαστε καλά, υγιείς , ν’ανταμώνουμε και να διαφωνούμε!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ όταν δεν υπάρχει λόγος νά’μαστε έξω! Κι όταν κυκλοφορούμε ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ και τηρούμε όλα τα μέτρα ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αρθρογράφος