Η «Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στα Ιωάννινα

2 Νοεμβρίου 202121:07

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου) διοργάνωσε διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της 1ης και 5ης ενότητας σχολικών μονάδων Ηπείρου.

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, ήταν εισηγήτρια στο σεμινάριο με θέμα: «Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών».

Ειδικότερα, μίλησε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, για την αξία της ενημέρωσης και τη σημασία της εφαρμογής των κανόνων αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από  απλοποιημένους κανόνες, όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της ένταξης των εργαλείων της καμπάνιας στη σχολική κοινότητα. Είναι γεγονός, ότι η καμπάνια έχει περάσει μέσα από το Υπουργείο Παιδείας και μπορεί να διδαχτεί μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων στα νηπιαγωγεία, τη πρώτη, τη δευτέρα, την τρίτη και την τετάρτη τάξη του δημοτικού. 

Επίσης, παρουσίασε το νέο εργαλείο του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι”, για την ασφάλεια των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο εξηγεί τους βασικούς κανόνες για τη χρήση της οθόνης και πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να προστατεύουν την εικόνα και την ιδιωτική τους ζωή.

 

Αρθρογράφος