Η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου συναντήθηκε με τον Χαλήτ Ερέν

11 Απριλίου 201800:04

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με μία ανάρτηση, όπως συνηθίζει η κ. Σ. Μουσταφάογλου τον τελευταίο καιρό, πληροφορηθήκαμε την πραγματοποιηθείσα εκ μέρους της επίσκεψη στο γραφείο του Χαλήτ Ερέν ο οποίος έχει αναμειχθεί ενεργά στην προσπάθεια διείσδυσης του ερντογανικού βαθέως κράτους στη Θράκη.

IRCİCA Genel Direktörü sayın Dr. Halit Eren'i makamında ziyaret ettim. Misafirperverliği ve samimi sohbeti için çok teşekkür ederim.

Gepostet von Sibel Mustafaoglu am Dienstag, 10. April 2018

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Χαλίτ Ερέν τον οποίον βλέπουμε συχνά-πυκνά να πηγαινοέρχεται στη Θράκη ο Χαλήτ Ερέν, είναι γενικός διευθυντής του IRCICA, του κέντρου ισλαμικού πολιτισμού και κουλτούρας που χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, για τον οποίο υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στην Ελλάδα.

Ο κ. Ερέν, εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, ήταν ο άνθρωπος του βαθέος κράτους και διετέλεσε πρόεδρος του περίφημου «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Πριν από λίγα χρόνια του δόθηκε η ad hoc άδεια εισόδου για να παραστεί στην ταφή της μητέρας του.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο νέος διευθυντής της TRT Ιμπραΐμ Ερέν είναι γιος του Χαλήτ Ερέν και υπήρξε συμμαθητής με τον γιο του Ερντογάν Μπιλάλ σε σχολείο εκμάθησης κορανίου ιμάμ χατίπ στην Κωνσταντινούπολη…

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι για τον Χαλίτ Ερέν στο παρελθόν είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων από τον τότε βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ, πρέσβη κ. Ιωάννη Κοραντή που μεταξύ των άλλων, ρωτούσε τον Αύγουστο το 2011 τα παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ : 21052/1-8-2011
Προς: Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή
Θέμα: Προπαγανδιστική δραστηριότητα του Χαλίτ Ερέν στην Θράκη
Ο Χαλίτ Ερέν, Τούρκος υπήκοος, Γεν Δ/ντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», επισκέφθηκε τη Θράκη, 27-30/7/2011 και είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με μειονοτικά ιδρύματα και συλλόγους, με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής με τους Δημάρχους Μύκης και Αριανών κλπ, συνοδευόμενος πάντοτε από τον Τούρκο Γεν. Πρόξενο Κομοτηνής κ. Σαρνίτς. Υπενθυμίζω ότι ο ανωτέρω, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο προπαγανδιστικό σύστημα της Τουρκίας, έχει απολέσει την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με την 85516/12-10-1982 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από απαντήσεις των ερωτώμενων Υπουργείων στην υπ αριθ. 12871/11-3-2001 ερώτησή μου, σε βάρος του προαναφερόμενου αλλοδαπού έχει επιβληθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μας, για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και το οποίο είναι σε ισχύ, με ημερομηνία επιβολής 15/7/1995 και άρσης 15/7/2025. Ωστόσο, στον ανωτέρω, κατά το παρελθόν, (Μάρτιος 2011,Ιούνιος 2010, Νοέμβριος 2009, Δεκέμβριος 2007, Οκτώβριος 2007 κλπ) επετράπη και κατ εξαίρεση η είσοδός του στην χώρα μας, για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να επισκεφθεί την ασθενή-υπερήλικα μητέρα του στην Ραγάδα Ροδόπης

ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;;;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι με εντολή ή εξουσιοδότηση τίνος και με ποιά ατζέντα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μουσταφάογλου-Ερέν; Η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, με την διπλή ιδιότητά της ως επικεφαλής ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού συνεργαζομένου με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, αλλά και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής με Πρόεδρο την κ. Φ. Γεννηματά οφείλει να είναι προσεκτική τηρώντας τα προσχήματα αλλά και ακολουθώντας την επίσημη πολιτική του Ελληνικού Κράτους.

Την στιγμή που κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και δύο Στελέχη του Ελληνικού Στρατού βρίσκονται ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΜΕ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ στην Ανδριανούπολη, ο πολιτικός εθνικιστικός λαϊκισμός της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου , μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Εκτός κι αν η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου μετέφερε κάποιο μήνυμα στο Καθεστώς Ερντογάν για θέματα ελληνικού συμφέροντος… Διαφορετικά, οι πολιτικές συνευρέσεις της με εκπροσώπους του τουρκικού καθεστώτος που ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ μπορούν να εκληφθούν ως μία ακομη άκομψη και άκαιρη ενέργεια, ενταγμένη σε έναν πολιτικό καιροσκοπισμό που προωθεί την “συναλλακτική ψήφο”

Κι ευθύνη έχουν όλοι όσοι ανέχονται την κ Σιμπέλ Μουσταφάογλου…

Αρθρογράφος