«Οι ήρωες δεν ξεχνιούνται, μένουν αθάνατοι» (video)

27 Ιανουαρίου 202008:27

Ταυτοποιήθηκαν, μετά από 46 σχεδόν χρόνια, τα οστά του Ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη, Διοικητή της 33ΜΚ κατά την τουρκική εισβολή, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 21 Ιουλίου 1974 στον Άγιο Ιλαρίωνα.

Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο πλησίον τουρκικού στρατοπέδου στην ίδια περιοχή, ταυτοποιήθηκαν στο κέντρο ελέγχου DNA των ΗΠΑ με το οποίο συνεργάζεται η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, και θα επιστραφούν στην οικογένειά του στην Ελλάδα για να ταφούν με τις πρέπουσες τιμές.

  Ο ταγματάρχης Γεώργιος Κατσάνης, που είχε καταγωγή από τις Σέρρες, αποτέλεσε μια σπουδαία προσωπικότητα για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αφού υπήρξε αθλητής του τμήματος στίβου του συλλόγου. Εξάλλου, η οικογένεια του Ηρακλή, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον ηρωισμό που επέδειξε ο παλιός αθλητής του, χάρισε το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο των Χορτατζήδων, το γνωστό «Κατσάνειο».

«Οι ήρωες δεν ξεχνιούνται, μένουν αθάνατοι», υπογραμμίζει ο Ηρακλής σε σχετική ανάρτηση που έχει κάνει στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο Facebook.

Αρθρογράφος