Οι γιατροί της Κομοτηνής στα χακί! (video)

16 Ιουνίου 201811:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εάν ψάχνατε ουρολόγο, ενδοκρινολόγο, ακτινολόγο, ΩΡΛ ,οδοντίατρο, καρδιολόγο, παθολόγο, κτηνίατρο, νοσηλευτές και δεν βρίσκατε στην διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας να ξέρετε ότι είχαν ενταχθεί στο δυναμικό του ΕΣ στα πλαίσια της άσκησης ΤΑΜΣ- Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» 2018.

Απίστευτη ήταν η ανταπόκριση των κληθέντων στην άσκηση που σε ποσοστό 90% άφησαν ιατρεία, οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και για μία εβδομάδα διήγαν βίο στρατιωτικό με όλα τα παρεπόμενα την υπαίθριας διαβίωσης.

Με υψηλό φρόνημα, επιστημονική κατάρτιση, άρτια εκπαίδευση και πειθαρχία στις εντολές των ανωτέρων τους οι επίστρατοι γιατροί της Κομοτηνής (αλλά και της ευρύτερης περιοχής) απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να συνδράμουν αποτελεσματικά όποτε και όπως τους ζητηθεί!

Τον χώρο άσκησης επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Βασίλης Λούρμπας.

Η πτυχή αυτή της άσκησης αποδεικνύει και την διάχυση που έχει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα ο Ελληνικός Στρατός αλλά και την συναίσθηση του καθήκοντος που διακρίνει τους κατοίκους της περιοχής!

Να τονίσουμε ότι την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»), που διεξήχθη από Ανθυπολοχαγούς Όπλων και Σωμάτων (Ο-Σ), στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και για πρώτη φορά το σενάριο της, συμπεριελάμβανε την υποδειγματική ανάπτυξη Περιοχής Διοικητικής Μέριμνας Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΠΔΜ/ΤΘΤ).

Ο Αρχηγός, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους ασκούμενους ανθυπολοχαγούς, να εκπαιδεύονται στα παρακάτω αντικείμενα:

  •  Διαχείριση Απωλειών Υγείας σε Σταθμούς Διαλογής και Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), το οποίο και επιστρατεύτηκε για το σκοπό αυτό.
  • Ανάπτυξη Σταθμού Ανεφοδιασμού, Σημείου Διαλογής Υγειονομικού, Μικτού Σημείου Εφοδιασμού και Διμοιρίας Αρτοποίησης.
  • Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη περισυλλογής Βαρέως Τεχνικού Υλικού (ΒΤΥ), η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε ανύψωση και ρυμούλκηση αρμάτων LEO2A4, ανύψωση Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού Μ113, επαναφορά ανατραπέντος άρματος Μ60Α1 και επί τόπου επισκευή από Κινητές Ομάδες Επισκευών (ΚΟΕ).

Αρθρογράφος