Η Έπαρση της Σημαίας από τους άγρυπνους Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης (video+photo)

25 Μαρτίου 201820:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στις 07.00 το πρωΐ πραγματοποιήθηκε από Άγημα Εθνοφυλάκων η Έπαρση Σημαίας στο Ηρώο της Κομοτηνής, γνωστό και ως “Σπαθί”.

Με έμβλημά τους το ρητό της 29ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΕΖ “ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ” (ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ) οι εκπρόσωποι των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης με την μουσική μπάντα της ΧΧΙ ΤΕΘ ΤΑΞ ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους και κανένας δεν έμεινε ασυγκίνητος στο άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου από το Άγημα των Εθνοφυλάκων τη στιγμή της έπαρσης της γαλανόλευκης.

Στη συνέχεια οι Εθνοφύλακες κατευθύνθηκαν προς το Στρατόπεδο Μουζιοπούλου, στο χώρο της Ταξιαρχίας επί της Λεωφόρου Ηρώων όπου κι εκεί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές στην Ελληνική Σημαία.

Με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας εισήλθαν στη φάση της κορύφωσής τους, οι επετειακές εκδηλώσεις για την φετινή Επέτειο της εθνικοαπελευθερωτικής εξέγερσης για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, και έχει βαθύ συμβολισμό ότι την έναρξη των εκδηλώσεων σήμαναν με την ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ τους  οι Εθνοφύλακες του Ν. Ροδόπης.

Η μεγάλη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών τμημάτων των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης στις παρελάσεις στον Ίασμο, στις Σάππες στην Κομοτηνή και την Αθήνα στέλνει το μήνυμα εντός κι εκτός Ροδόπης ότι οι Εθνοφύλακες με την αδιάλειπτη παρουσία τους και τις συστηματικές δράσεις τους, σε ευαίσθητα σημεία της ελληνικής επικράτειας, οι εθνοφύλακες αποτελούν αγαπημένη “ασπίδα” των ακριτών.

Να επισημανθεί ότι όπως συμβαίνει κάθε χρόνο , έτσι και φέτος, την “τελευταία λέξη” στην στρατιωτική παρέλαση είχαν οι Εθνοφύλακες που παρήλασαν σε άψογο σχηματισμό και με υψηλό φρόνήμα κλείνοντας την καθιερωμένη παρέλαση , αποδεικνύοντας ότι αποτελούν έναν άγνωστο αλλά σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος στην τοπική κοινωνία.

 

 

Αρθρογράφος