Η ΔΕΕΠ Ροδόπης κι ο Ευρ. Στυλιανίδης συν-υπεύθυνοι για τον “θρίαμβο” του ΚΙΕΦ;

12 Ιουνίου 202407:14
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Το κυβερνόν κόμμα της ΝΔ σημείωσε σε Ροδόπη και Ξάνθη τα χαμηλότερα ποσοστά (19,61% έναντι 19,69% το 2019 στην Ροδόπη και 20,39% έναντι 24,44% το 2019) ενώ είχε μείωση ποσοστών και στον Έβρο (29,14% έναντι 35,33% το 2019).
 
Στην Ροδόπη ωστόσο η κινητοποίηση της τελευταίας στιγμής δεν βοήθησε να κρατηθούν τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2023 (28,89%) αλλά δεν δόθηκε καμία διάσταση κινηματικού χαρακτήρα ώστε να προσέλθουν οι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ στην κάλπη.Ούτε καν ετέθη το δίλημμα ΝΔ ή ΚΙΕΦ!
 
Ακόμη χειρότερα ΔΕΝ προβλήθηκαν οι χειρισμοί της ΝΔ στην παρούσα φάση και κυρίως δεν υποστηρίχθηκαν όπως έπρεπε και οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νουρτζάν Σούλογλου και Γιάννης Βεζυργιαννίδης.
 
Το γεγονός ότι ο Ευρυπίδης Στυλιαννίδης όχι μόνον απέφυγε να στηρίξει ενεργά τους υποψηφίους της ΝΔ αλλά απέφυγε να συγκρουσθεί και με τις παρακρατικές λογικές του ΚΙΕΦ , [επιμελώς το πράττει τα τελευταία χρόνια, και περιορίζεται σε γενικόλογες αναφορές στα σαλόνια των Αθηνών] συγκαλύπτοντας μάλιστα και τύπους όπως ο Ερδέμ Χουσεΐν, θα πρέπει να προβληματίσει .
 
Ν’αναφερθεί επίσης ότι στην συγκέντρωση του Γιάννη Βεζυργιαννίδη στην Λέσχη Κομοτηναίων ο Ευρ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Σωτ. Σέρμπου!! κάτι που δεν είδαμε να αναφέρεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Τεράστια η ευθύνη και των στελεχών της ΝΔ που ήταν υπεύθυνα για τα προγράμματα επισκέψεων των κλιμακίων της ΝΔ (κάποιοι μιλούν για την ευθύνη του κ. Αντώνη Πασχάλη) και την προβολή τους στα τοπικά μέσα ενημέρωση και όχι μόνον.
 
Για την ημέρα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο ότι το παρακρατικό σύστημα αλώνιζε και οι της ΝΔ κοιμόντουσαν!!
 
Ο μόνος που έτρεχε ήταν ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης ο οποίος κατάφερε σε αρκετά εκλογικά κέντρα να “κατεβάσει” τις αφίσες του ΚΙΕΦ και να συγκρουσθεί με τους παρακρατικούς του προξενείου σε οικισμούς.
 
Η ΔΕΕΠ Ροδόπης ήταν απούσα, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ήταν παρών στην Ξυλαγανή και προτίμησε να αποστασιοποιηθεί από τις τρέχουσες εξελίξεις εγκλωβισμένος όμως σε ξεπερασμένα αφηγήματα και αδικώντας τον εαυτό του και την δυναμική που ο ίδιος μπορεί ν’αναπτύξει στα τοπικά δρώμενα.

Αρθρογράφος