Η “αποστολή” του νέου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

16 Φεβρουαρίου 202010:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας και η ετήσια γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

Μετά το πέρας της ψήφισης του διοικητικού – οικονομικού απολογισμού και του προϋπολογισμού για το έτος 2020,πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ για τη διετία 2020-2021

Με 9 υποψηφιότητες,εξελέγη το νέο 7μελές ΔΣ  (με 2 αναπληρωματικά μέλη τα οποία αναλαμβάνουν ρόλους ) το οποίο λίγες ημέρες μετά συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος  Μπούκας Ηλίας,
Αντιπρόεδρος Ρουσινόπουλος Αθανάσιος,
Γεν.Γραμματέας  Βιδούρα Χριστίνα,
Ταμίας  Καλαμάρη Θάλεια,
Αναπλ.Γραμματέας Ζαχαριά Ελένη,
Μέλος  Ευστρατιάδου Λιάνα,
Μέλος Μαρκοπούλου Ασπασία,
Αναπληρωματικό μέλος     Ντόβρου Σοφία,
Αναπληρωματικό μέλος  Πουτσιλόφσκα Βιολέτα,

Οι εκλεγέντες στα αξιώματα προτάθηκαν ομόφωνα,χωρίς υποψηφιότητες,από τα υπόλοιπα μέλη του νέου ΔΣ,αποδεχόμενοι αντίστοιχα τις παραπάνω θέσεις.

Στην πρώτη συνεδρίαση,ανατέθηκαν ρόλοι σε όλους ενώ παρουσιάστηκε από τον νέο Πρόεδρο ο σχεδιασμός για το έτος 2020.

Είχαμε τονίσει σε παλαιότερο κείμενό μας ότι ο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου είναι ο σπουδαιότερος πολιτιστικός φορέας της περιοχής, ο οποίος με περισσότερα από 400 μέλη προσπαθεί να συμβάλει στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και στην διατήρηση της Ελληνικής της ταυτότητας.

Εκτός από τις εκδηλώσεις, τα διάφορα δρώμενα και την ανάδειξη του “πολιτιστικού γίγνεσθαι” και των προϊόντων της περιοχής (κεράσι, τσίπουρο) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου και τα μέλη του έχουν αναπτύξει και τις πρακτικές των ενεργών πολιτών καταθέτοντας και προτάσεις στον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν με πνεύμα συνεργασίας και με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής.

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου καλείται σε μία δύσκολη συγκυρία και στο πλαίσιο της διακηρυσσομένης “πολυπολιτισμικότητας” και  της “αρμονικής συνύπαρξης”, να υποστηρίζει της ομαλή καθημερινή συμβίωση, χωρίς αντιθέσεις και διαχωριστικές γραμμές που εμβαθύνουν το χάσμα κι αναχρονιστικές καταδικασθείσες εθνικιστκές πρακτικές του παρελθόντος που  οδηγούν τους Ιασμιώτες, ως άτομα και ως μέλη της Θρακικής κοινωνίας , στην εσωστρέφεια.

 

 

 

 

Αρθρογράφος