Παραιτήθηκαν τα μέλη της Σ.Ε. ΑΝΕΛ Ροδόπης για λόγους προστασίας των εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας!

18 Ιουνίου 201816:18

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που λάβαμε “Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Ζλατίνης Βασίλειος και Βουζουκίδης Κωνσταντίνος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης, θεωρούμε ότι  η στάση  της ηγεσίας του κόμματος να  στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς που  βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη και είναι αντίθετη με την βούληση όλων των Ελλήνων που μας στήριξαν με την ψήφο τους.

 
       Λόγοι προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας επιβάλλουν την παραίτησή μας.
 
       Η Ροδόπη  μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, την οποία με ανιδιοτέλεια υπηρετήσαμε χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τα κεντρικά και για την οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνει την απάντησή της στους άστοχους και επιζήμιους για την χώρα κυβερνητικούς χειρισμούς.
 
        Παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, δυστυχώς η Ροδόπη ιδιαίτερα και η Θράκη γενικώτερα, δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής , παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων που πλέον δεν μπορούν να μας πείσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι  και η κ. Αριστέα Σαρίδου απέστειλε την Παρασκευή 15 Ιουνίου ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Αγαπητέ Πάνο,
Αφετηριακά σου θυμίζω ότι ήμουν υποψήφια βουλεύτρια του κόμματός σου στην «δύσκολη» για σένα Ροδόπη τον Γενάρη του 2015, με δική μου αποκλειστικά πρωτοβουλία, στην πρώτη και μάλλον τελευταία επαφή μου με τις βουλευτικές εκλογές. Ήμουν από κείνους τους πολίτες της χώρας μας που ποτέ δεν είχαν σχέση με το κομματικό σύστημα αλλά πίστεψαν στην πατριωτική σου ρητορική και στην αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κόμμα λογικής δίπλα στο τότε επερχόμενο τσίρκο της ψευτοαριστεράς. Βεβαίως μετά την αθλιότητα του δημοψηφίσματος (καλοκαίρι του 2015) έκοψα κάθε σχέση με τους Αν.Ελ., όχι όμως και κάποιες ελπίδες για βελτιώσεις στο πολιτικό σκηνικό. Κάπως έτσι έβρισκα ανεκτή την συγκυβέρνηση κι έλεγα ότι ίσως αξίζει για το έργο που παράγεις στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.
Μέχρι την επαίσχυντη Συμφωνία με τους Ψευτομακεδόνες που μας έφερε ο Κοτζιάς. Αυτήν που είναι ισάξια των συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου, αλλά και με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο. Πώς μπορείς να λες ότι καταψηφίζεις αλλά στηρίζεις την Κυβέρνηση, για ποιον ακριβώς λόγο; Για το «καλύτερο» Μνημόνιο; Για την φαντασιακή «ανάπτυξη»; Για τις καρέκλες μήπως; Ο κόσμος σε ψήφισε για την πατριωτική σου ατζέντα, αυτήν που ξεφτιλίζεται σήμερα από το Μακεδονικό φιάσκο, όχι για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση της οικονομικής μας καταστροφής. Δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχός σου που να συμφωνεί με την προδοσία της Μακεδονίας, γιατί θέλεις να μοιραστείς με τον εθνομηδενιστικό Σύριζα την αιώνια αυτή ντροπή; Δεχθήκαμε την υποταγή στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Γερμανία, γλείψαμε όπου φτύναμε και κάναμε όσα κατηγορούσαμε στα πλαίσια ενός δήθεν ρεαλισμού, αλλά όχι και να γονατίσουμε μπροστά στα Σκόπια! Σε ποιο κοινό θα ξαναβγείς να μιλήσεις, ποιον Έλληνα πατριώτη θα μπορείς να κοιτάς πια στα μάτια; Θα συγκυβερνάς με τα πολιτικά αυτά σκουπίδια που προσφέρουν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς, εσύ ένας φιλόπατρης, όπως δηλώνεις, Έλληνας; Στείλτους στο διάολο τώρα, σε ποιον χρωστάς τι; Χρωστάς στους ανθρώπους που πιστέψαμε την πατριωτική ρητορική σου και χρωστάς και στην ελληνική νεότερη ιστορία ένα παράδειγμα πολιτικού που άφησε μιαν υπουργική καρέκλα για λόγους εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας.

Σαρίδου Αριστέα ([email protected])
Κομοτηνή, 15-6-2018

 

Αρθρογράφος