Η Αγία Βαρβάρα Σώζοι το Πυροβολικό και την Ροδόπη

3 Δεκεμβρίου 202021:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ξημερώνει μέρα γιορτής για την Κομοτηνή, ειδικά για την Ενορία της Αγίας Βαρβάρας που πανηγυρίζει αλλά και για όλους τους πιστούς της πόλης μας που προσεύχονται στην Αγία Προστάτιδά μας για να μας προστατεύει και να μας ευλογεί στους χαλεπούς καιρούς της δοκιμασίας αυτής.

Ξημερώνει όμως και μία μεγάλη μέρα για του Πυροβολητές της Ροδόπης , και για το Όπλο του Πυροβολικού σε όλη την Ελλάδα.

Από τη δημιουργία του Ελληνικού Στρατού και από τότε που υπάρχει το Πυροβολικό στην σύγχρονη Ελλάδα, όλοι οι Πυροβολητές εορτάζουν με μεγαλοπρέπεια τη μνήμη της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος και καταφυγής τους.

«Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το πυροβολικόν» είναι η φράση που έχουν στα χείλη τους οι Πυροβολητές και στολίζει όλα τα στρατόπεδα του Πυροβολικού.

Δυστυχώς, καθίσταται δύσκολο και αδύνατο σύμφωνα με τους “ανθρώπινους” νόμους αλλά και τις “συστάσεις” της Ιεραρχίας οι πιστοί να προσέλθουν στους Ναούς και να προσευχηθούν λόγω  Covid19.

Την ίδια στιγμή που επιτρέπεται η προσέλευση και ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα εποχικών ειδών, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή  που τα καταστήματα των λαθρομεταναστών στα Πατήσια παραμένουν ανοιχτά, την ίδια στιγμή που οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι Ναοί του Θεού θεωρούνται χώροι και εστίες υπερμετάδοσης..

Με την ίδια λογική που το περασμένο  Πάσχα έκλειναν τις Εκκλησίες και επέβαλαν πρόστιμα στην Εικόνα της Παναγίας (!) το πολιτικό σύστημα και οι συν αυτώ προβαίνουν σε πράξεις ασέβειας αγνοώντας ότι απέναντι στο Κακό μόνον η Πίστη στο Καλό Σώζοι!

Να θυμίσουμε, ότι την στιγμή που εκπρόσωποι της πολιτικής και Πολιτειακής Ηγεσίας, Αρχιερείς και μέλη της επιστημονικής κοινότητας προετοίμαζαν το Έθνος να δεχθεί αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των Εκκλησιών απειλώντας πιστούς και Ιερείς με διοικητικά πρόστιμα και ποινικές διώξεις, “Σημείο Θεού” φανερώθηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών, που έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των «σημαδιών» των Άνω Δυνάμεων σε καιρούς δοκιμασίας….

Γνωστό (πρέπει να ) είναι μόνον οι Τούρκοι έκλεισαν τις Εκκλησίες και  απαγόρευσαν τη χρήση των σημάντρων κατά τη δουλεία, με εξαίρεση το Άγιον Όρος, τα Ιωάννινα και μερικά νησιά, για να μην ταράσσεται ο ύπνος των νεκρών Μουσουλμάνων, γιατί «ο κώδων είναι το μυστικόν όργανον του διαβόλου». Αντίθετα, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γερμανός γράφει: «το σήμαντρο αινίττεται τας των αγγέλων σάλπιγγας διεγείρει δε και τους αγωνιστάς προς τον των αοράτων εχθρών πόλεμον».

Οι Έλληνες θα βγουν νικητές από αυτή την πολύπλευρη δοκιμασία για έναν πολύ απλό λόγο: έχουν ως όπλο την Πίστη που λειτουργεί ως τιμωρός όπως ο κεραυνός που  κατέκαψε το δήμιο –πατέρα της Αγίας Βαρβάρας!

Στην μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, αρκετές φορές κάποιοι προσπάθησαν και το πέτυχαν να επιβάλουν τις “ατζέντες” τους με τον διχασμό. Αυτό ίσως προσπαθούν και τώρα! Αυτό ακριβώς ειναι το τεράστιο λάθος!!

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μπροστά από εκκλησίες, η “δύναμη αποτροπής” και τα “αστυνομικά σχέδια Χρυσοχοΐδη” ξενίζουν τον Έλληνα που από τα σπλάχνα του προέρχεται ο αστυνομικός που φέρει τον Σταυρό στο Εθνόσημο της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η στάση και η θέση του Ιεράρχη της Ροδόπης για όλα αυτά αλλά διαβάζουμε πως “Φέρεται εἰς γνώσιν πάντων, ὅτι οἱ Θείες Λειτουργίες τῆς Παρασκευῆς 4ης Δεκεμβρίου, Ἑορτῆς τῆς Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ἀπό τὸν ὁμώνυνο Ἱερό Ναό τῆς Πόλεως, ὅπως καὶ τῆς Κυριακής 6ης Δεκεμβρίου, Ἑορτῆς τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Νικολάου, ἀπό τὸν ὁμωνυμο Ἱερό Ναό τοῦ Ἰάσμου, θά μεταδοθοῦν ζωντανά ἀπό τόν τηλεοπτικό σταθμό TV ΡΟΔΟΠΗ Ἀνατολικῆς Μακεδονίας καί Θράκης.”

 

Εορτάζει η Αγία Βαρβάρα, Πανηγυρίζει η Κομοτηνή!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

 

 

 

Αρθρογράφος