Αντίποινα για τον Abdulhadi Turus η απαγόρευση εισόδου για τον Απ. Τζιτζικώστα;

9 Νοεμβρίου 202219:50

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στην γείτονα αλλά και δημοσιεύματα στον τοπικό τουρκόφωνο μειονοτικό τύπο. προκύπτει ότι επιχειρείται ένας συμψηφισμός για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία και την σύλληψη και προσωρινή κράτηση στην Σμύρνη του κ. Απ. Τζιτζικώστα με την απαγόρευση εισόδου που επεβλήθη στον κ. Abdulhadi Turus τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να μην συμμετάσχει στην κηδεία του αειμνήστου Αχμέτ Μετέ.

Το Komotinipress έχει ασχοληθεί σε αρκετά κείμενά του με την ΥΤΒ της οποίας είναι υποδιευθυντής ο κ. Abdulhadi Turus με διευθυντή τον κ. Αμπντουλλάχ Ερέν.

“Επιθετικές Δράσεις Ήπιας Ισχύος” της ΥΤΒ στα Βαλκάνια

Ο κ. Abdulhadi Turus, γεννηθείς στην Στουτγάρδη το 1982,ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του , έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής, κι ακολούθησε μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Μεταξύ 2007 και 2009, υπηρέτησε ως Διευθυντής Εστιών στην “Τουρκικο-Ισλαμική Εταιρεία Πολιτισμού Κύπρου” (εννοείται ότι πρόκειται για το υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου από τα στρατεύματα της Τουρκίας που εισέβαλαν το 1974 στη Μεγαλόνησο) και ίδρυσε την “Εθνική Ένωση Τούρκων Φοιτητών”.

Από το 2009 καταλαμβάνει σειρά θέσεων σε κρατικές υπηρεσίες και διορίσθηκε Σύμβουλος Πρωθυπουργού το 2014.Από το Νοέμβριο 2018 διορίσθηκε υποδιευθυντής στην ΥΤΒ, της υπηρεσίας για τους Τούρκους εξωτερικού.

Ο κ. κ. Abdulhadi Turus επισκεπτόταν συχνά την Θράκη και μέχρι την περασμένη άνοιξη ανέπτυξε μία δραστηριότητα προώθησης του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους των παρακρατικών δομών των εγκαθέτων του Προξενείου ενώ συμμετείχε και στην παρουσίαση του δόγματος Κασάπογλου.

Σε εφαρμογή το “Δόγμα Κασάπογλου” στην Θράκη

Τα παραπάνω αποσιωπούνται από την τουρκική προπαγάνδα και τους εγκαθέτους δημοσιογράφους του Προξενείου αλλά είναι εμφανής ο ρόλος του κ. Abdulhadi Turus και προφανής ο λόγος απαγόρευσης εισόδου του στην Ελλάδα.

 

Αρθρογράφος