Γρηγόρης Γεωργίου: Η γελοιογραφία είναι η τέχνη της σιωπής – Έκθεση με θέμα την Γυναίκα στη Αλεξανδρούπολη

17 Νοεμβρίου 202122:23

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έκθεση με θέμα τη γυναίκα, αφιερωμένη στον Σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, από τον διακεκριμένο σκιτσογράφο – γελοιογράφο, Γρηγόρη Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Εντευκτηρίου του Συλλόγου. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του συλλόγου απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να επισκεφθεί την έκθεση τις ημέρες και ώρες λειτουργίας σε μια προσπάθεια όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “μήπως ανακαλύψουμε κρυμμένες αλήθειες του ρόλου μας παρατηρώντας τις όμορφες δημιουργίες του καλλιτέχνη”.

Ο Αλεξανδρουπολίτης πολιτικός μηχανικός και γελοιογράφος κ. Γρηγόρης Γεωργίου μιλώντας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου, με αφορμή την έκθεσή του τόνισε ότι “οι γελοιογράφοι είναι απέναντι από κάθε τι που δεν θά’πρεπε να υπάρχει!”.

Με αυτή την απλή αλήθεια έδωσε το στίγμα του για τα 50 και πλέον έργα του που εκτίθενται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη και έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία 20 χρόνια αποδεικνύοντας ότι η καταπίεση, η βία, η αδικία αλλά και η τρυφερότητα, η αγάπη και η σαγήνη της γυναίκας δεν είναι αντικείμενο μελέτης μόνον της τελευταίας περίοδου της οικονομικής κρίσης και κοινωνικής ένδειας.

Ας ακούσουμε κι ας προβληματισθούμε για την γυναίκα που έχουμε μέσα, δίπλα, απέναντί μας… Από το Αφγανιστάν μέχρι την Θράκη, από το σπίτι μας μέχρι τα πέρατα του κόσμου….

Αρθρογράφος