Γιώργος Παππάς: «Η ασφάλεια των εμβολίων έχει αποδειχθεί ατράνταχτα»

11 Οκτωβρίου 202221:57

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του ιού, ο γιατρός και συγγραφέας Γιώργος Παππάς, που έγινε γνωστός με τα πολύ διαφωτιστικά «Ημερολόγια Κορωνοϊού» από την αρχή της πανδημίας, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Αντισηπτικό, Αντιηλιακό και Μάσκα – “Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες”

Όπως λέει στο LiFO Politics, ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε μπροστά από τον ιό. «Αυτήν τη στιγμή στον υπόλοιπο κόσμο βλέπουμε μία πολύ αυξημένη εμφάνιση νέων στελεχών του ιού χωρίς να επικρατεί κάποιο. Βγαίνουν δεκάδες νέα στελέχη καθημερινά, τα οποία έχουν όλα ένα κοινό χαρακτηριστικό: ξεφεύγουν της ανοσίας ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι έχουν εμφανιστεί ήδη κάποια επικίνδυνα στελέχη, όπως ο «Κέρβερος», τα οποία διαφεύγουν της ανοσίας, σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν τώρα. «Οι εξελικτικοί βιολόγοι που παρακολουθούν τον ιό έχουν μείνει με ανοιχτό στόμα μπροστά σε αυτή την οργιώδη τάση του να μεταλλάσσεται». 

Δεν έχει καμία επιφύλαξη όμως για τα εμβόλια και επισημαίνει ότι όλοι πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο. «Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των εμβολίων έχει αποδειχθεί ατράνταχτα. Έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια στον κόσμο». 

Ο κ. Παππάς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του καθαρού αέρα για τον περιορισμό του ιού και προτείνει να αγοραστούν μηχανήματα εξαερισμού στα δημόσια κτίρια και «να κάνουμε την επανάσταση του καθαρού αέρα».

Αρθρογράφος