Οι Γυναίκες της Κομοτηνής ανέδειξαν τις νέες δυνάμεις αυτής της Πόλης!

18 Δεκεμβρίου 201709:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Γι α πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής, σε απίστευτους  χρόνους και  με αμείωτη ένταση κι ενθουσιασμό, διοργανώθηκε μία εκδήλωση με διαδραστική σχέση κοινού-διοργανωτών-συμμετεχόντων.

Οι διοργανώτριες αποπειράθηκαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να βγουν από το ραδιοφωνικό στούντιο στην άγρια πραγματικότητα των events και την διαχείριση του τοπικού life-style έχοντας δύο βασικούς στόχους: να κινητοποιήσουν το κοινό της Ροδόπης για να συμμετάσχει στην ανάδειξη των προσώπων της χρονιάς και ταυτόχρονα να συμβάλει στην προώθηση της εικόνας του ΔΑΔΑΑ.

Προετοιμασία 3 μηνών, αμείωτο τρέξιμο 2+1 γυναικών ,  αμέτρητες εργατοώρες και άγχος του 7μελούς team, 10 υποστηρικτές  από το τοπικό επιχειρείν που προσέφεραν αφιλοκερδώς υπηρεσίες, αγαθά και χρόνο, 17 «επώνυμοι» που δέχθηκαν να συνεισφέρουν με την λάμψη τους τη βραδιά της εκδήλωσης, 70 υποψήφιοι/ες προς βράβευση,10 κατηγορίες,   έδωσαν την πρώτη εικόνα αισιοδοξίας στις φάσεις της προετοιμασίας για αυτό το εγχείρημα!

Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός και η προώθηση της εκδήλωσης ξεκίνησαν με αρκετά προβλήματα καθώς παρά τον αρχικό σχεδιασμό δεν φαινόταν ότι είχε την απαιτούμενη στήριξη από όλα τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής.Κι εδώ ανατράπηκαν τα δεδομένα!

Την προσπάθεια των γυναικών της Κομοτηνής στήριξαν  το R Channel και η ΕΡΤ Κομοτηνής  καθώς κι 6 ψηφιακά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της περιοχής , τα λιγότερα παραδοσιακά ,(ΕΡΤ Κομοτηνής,e thrakisport , Θρακική Αγορά, Θράκης Sports, Komotinipress. Πατρίδα, Περισκόπιο, Sports addict),   χωρίς την συμμετοχή των εντύπων και των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης  της Ροδόπης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ψηφοφορίας από την optic web, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα τοπικά δεδομένα αποτέλεσε το τρίτο στοίχημα για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης η οποία ήταν τρισυπόστατη: συμμετοχή στην ψηφοφορία, «αγορά» έναντι συμβολικού ποσού των προσκλήσεων και φυσική παρουσία στο θέατρο Ρεξ!

3600 ψηφίσαντες, 440 πωληθείσες προσκλήσεις, 520 παρόντες στην αίθουσα του Ρεξ, 1800 διαδικτυακοί «τηλεθεατές» μέσα από την εφαρμογ live streaming ,ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και αρχικό σχεδιασμό!

Και το πιο σημαντικό, η φλόγα των Γυναικών της Ροδόπης άναψε την ΔΑΔΑΑ , φώτισε τις ψυχές όλων μας, κινητοποίησε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων γύρω από έναν σκοπό και ανέδειξε τη νέα δυναμική της Ροδόπης και της Κομοτηνής μακριά από οργανωμένες ομάδες πίεσης και συμφέροντα!

Οι Γυναίκες της Κομοτηνής ανέδειξαν και μία άλλη πλευρά της πόλης μας, αυτής που παρατηρεί και συμμετέχει όταν χρειάζεται, με κριτική σκέψη κι εναλλακτική ματιά!

Και για εμάς του μεγαλύτερους, η γοητεία της εκδήλωσης  συμπληρώθηκε από το άρωμα ραδιοφώνου, από την «ενσάρκωση» της φωνής των ραδιοφωνικών παραγωγών και του ακροατηρίου που μεταλλάχθηκε σε θεατή, για αυτό και δικαιολογημένη η συγκίνηση του Γιώργου Κυμπαρίδη όταν έδωσε το βραβείο στην ΕΡΑ Κομοτηνής..

Το ίδιο όμως ισχύει και για τους διαδικτυακούς χρήστες, που απέδειξαν ότι δεν είναι μόνον οι «επαναστάτες του καναπέ»  αλλά ότι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εκφράσουν και να εκφρασθούν και την κατάλληλη στιγμή παρεμβαίνουν στα δρώμενα που τους αφορούν!

Αντί επιλόγου ένα τραγούδι αφιερωμένο στις Γυναίκες της Κομοτηνής που αγαπούσα πολύ «τότε» στις δικές μου μέρες ραδιοφώνου!

Αρθρογράφος