Γιατί σιωπούν οι “17” για την μαζική δηλητηρίαση στα Αρριανά; (video)

3 Αυγούστου 202201:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι “Δεκαεπτά” διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης στην Θράκη έδειξαν για ακόμη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο , αφού καθ’υπόδειξη του Τούρκου Προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου ακόμη τώρα, 48 ώρες μετά τα πρώτα κρούσματα μαζικής δηλητηρίασης στα Αρριανά, σιωπούν.

“Σιγή ασυρμάτου” και για τουρκόφωνα μέσα ενημέρωσης που με εξαίρεση μια “κρυμμένη”αναφορά της Bulten δεν τόλμησαν να γράψουν τίποτα για τουλάχιστον 35 ώρες.

Προξενείο, Ψευδομουφτής και Ριντβάν Αμέτ “δηλητηριάζουν” την Μειονότητα…

Ήταν εμφανές ότι το μειονοτικό παραϊερατείο δεν μπορούσε να διαχειρισθεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε ενώ , σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές ενδομειονοτικές διαπραγματεύσεις αλλά και διενέξεις που κατέληξαν στην πλήρη κάλυψη του κ. Ριντβάν Αμέτ από το Προξενικό Σύστημα, προφανώς για να μην συμπαρασυρθεί και ο “τουρκοψευδομουφτής” στη δίνη της λαϊκής δυσαρέσκειας και δυσμένειας.

Ανάμεσα στους γνωστούς “Δεκαεπτά” εγκαθέτους της Άγκυρας και του τουρκικού Προξενείου, συγκαταλέγονται 3 γιατροί και 2 φαρμακοποιοί με έναν εξ’αυτών να είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας οι οποίοι όμως ούτε προσέτρεξαν στο πλευρο των εκατοντάδων δηλητηριασθέντων συμπολιτών μας αλλά ούτε και ασχολήθηκαν με την διερεύνηση ευθυνών. Επίσης, παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θεσμικά την Ελληνική Πολιτεία και το ΕΣΥ που καταβάλλουν μέχρι και αυτή την στιγμή υπεράνθρωπες προσπαθειες για ν’αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επίσης, οι συνάδελφοι των μειονοτικών μέσων , το μόνο που του επετράπη να δημοσιεύσουν ήταν οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Αρριανών και του “τουρκοψευδομουφτή” Ιμπραή Σερήφ ενώ είδαμε διάσπαρτες και κάποιες “τυπικές” αναρτήσεις των κ. Οζγκιούρ Φερχάτ και Ερντέμ Χουσεΐν , οι οποίοι αν και παρευρίσκονταν στην τελετή σουνέτ , προτίμησαν να γευματίσουν σε ασφαλή χώρο με τους άλλους επισήμους σε παρακείμενο εστιατόριο των Αρριανών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών είναι θυμωμένος και αναζητά τους υπευθύνους ενώ κάποιοι δηλώνουν ότι θα κινηθούν και νομικά κατά παντός υπευθύνου. Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν ειναι και η πλέον επιθυμητή για τους τουρκικο Προξενείο και τους μηχανισμούς του ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ελληνική Πολιτεία που αναμένεται ν’αντιδράσει με την ολοκλήρωση του έργου των υγειονομικών.

Όσο για τους υποκριτές κι ανάλγητους ΔΕΚΑΕΠΤΑ είχαμε εγκαίρως τονίσει ότι “είναι αυτοί οι ίδιοι που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται μειονοτικά δικαιώματα όταν αμφισβητούν το δικαίωμα στο να δεχτούν την πιο σκληρή κριτική για την δική τους υποταγή στους πιο αντιδραστικούς μηχανισμούς εξουσίας που στραγγαλιζουν το δικαίωμα της Μειονότητας στην κατάκτηση της δικής της κοινωνικής απελευθέρωσης”.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα ακούσετε στο ραδιοφωνικό απόσπασμα της συνομιλίας μας με την κ. Όλια Γκαντανίδου στο Radio Sferikos της Αλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος