Γιατί οι Βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ στον Έβρο δεν προφύλαξαν τον Πρωθυπουργό από το τουρκικό παρακράτος;

1 Απριλίου 202309:52

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έκπληξη προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Θράκη και ειδικά στην περιοχή του Βόρειου Έβρου η selfie του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Εγκάθετο του Προξενείου και εκπρόσωπο των παρακρατικών δομών της Τουρκίας στην Θράκη κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ.

Προσφάτως επεσημάνθη από το Komotinipress, σε μία ανάλογη περίπτωση μιας “φωτογραφικής παγίδευσης” του Δημάρχου Αθηναίων από τούρκο παρακρατικό ότι τίθεται ζήτημα για την ποιότητα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης που δέχονται οι υψηλοί Έλληνες Αξιωματούχοι από τις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες και οφείλουν να προστατεύουν την Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία από κακόβουλες ενέργειες τρίτων και πιθανά ατοπήματα.Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η τουρκική πλευρά έχει εκπονήσει ξεχωριστό σχέδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων στα πλαίσια του υβριδικού ε/τ πολέμου. (βλ. Το τουρκικό παρακράτος παγίδευσε τον Δήμαρχο Αθηναίων; )

Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία στην Θράκη αναδεικνύεται ως συνεχιστής της πολιτικής της ισονομίας και της ισοπολιτείας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δε νοείται οι συνεργάτες, σύμβουλοι αλλά και οι άνθρωποι του Ν. Έβρου που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, να επιτρέψουν την παγίδευσή του (εικονική ή φυσική) από άτομα που αποδεδειγμένα απειλούν την Κρατική Ασφάλεια της Θράκης.

Το καθαρτήριο κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη στην Θράκη – Το Ουλάν Μπατόρ μονόδρομος για τον Μουράτ Ομέρογλου;

Για τον κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ έχουμε γράψει αρκετά κείμενα στο Komotinipress αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε εκ νέου ορισμένα χαρακτηριστικά της δράσης του προκειμένου να τα ξαναδιαβάσσουν οι Σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, το τοπικό πολιτικό δυναμικό της Θράκης και οι αρμόδιοι της ΕΥΠ και της ΥΠΥ στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη!

1.Το 2019 είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι ανησυχία προκαλεί η διεύρυνση της «εθνοθρησκευτικής γεωγραφίας» με την «κατασκευή τουρκικής μειονότητας» με την «βίαιη» κι «καταναγκαστική» τουρκοποίηση αθιγγάνων και πομάκων σε περιοχές της Ξάνθης, της Ροδόπης αλλά ΚΥΡΙΩΣ του Βορείου Έβρου. Σε αυτή την πρακτική εντάσσεται και η απόπειρα λειτουργίας παρανόμου τζαμιού για τους «εκουτουρκισθέντες» ρομά στην Αλεξάνδρεια του νομού Ημαθίας αλλά και στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων!
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στη δράση ορισμένων «παραθρησκευτικών» παραγόντων οι οποίοι μέσω συλλόγων και παραρτημάτων τους δραστηριοποιούνται ακόμη και στις πιο απίθανες περιοχές όπως συμβαίνει με την περίπτωση του κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ ο οποίος ως Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου συνεχίζει ανεξέλεγκτα να λειτουργεί παράρτημα του συλλόγου στις Φέρρες παραδίδονται μαθήματα Κορανίου προωθώντας σε Ρομά τη διανομή, τροφίμων, ξύλων, αλεύρι κτλ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Περιοχής Φερρών (βλ. Οι ομόκεντροι κύκλοι της τουρκικής παρεμβατικότητας στα Βαλκάνια )

2.Τον Οκτώβριο του 2015 ο Σουλεϊμάν Ματζήρ ίδρυσε παράρτημα στην Αλεξανδρούπολη επί της οδού Άβαντος 116 και τοποθέτησε ταμπέλα με την επωνυμία του συλλόγου «Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου – Έβρου», (ο οποίος αναγνωρίστηκε τέλη του 2013 από το πρωτοδικείο Διδυμοτείχου)στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα και η Αλεξανδρούπολη αναφερόταν ως DEDEAGAC.Φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις η τουρκική πλευρά εκμεταλεύεται τις ιδιαιτερότητεςτων ανθρώπων αυτών και κυρίως το χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο, με αποτέλεσμα εύκολα να τους δελεάζει με διάφορους τρόπους. Είχε προχωρήσει μάλιστα και στην ίδρυση παράνομου τζαμιού στο Διδυμότειχο το οποίο και έκλεισε μετά από παρέμβαση των Αρχών (βλ. Τί μας θύμισε η Αλεξάνδρεια Ημαθίας )

3.Ο Σουλεϊμάν Ματζήρ τον Μάρτιο του 2016 διαμαρτύρηθηκε έντονα για το κλείσιμο του παράνομου τζαμιού στο Διδυμότειχο, που βρισκόταν υπό την πλήρη κάλυψη του τουρκικού παρακράτους και της παράνομης ψευδομουφτείας η οποία προσπαθεί να ανατρέψει την κοινωνική και δημογραφική ισορροπία στην περιοχή απειλώντας ευθέως τον ΝΟΜΙΜΟ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΜΟΥΦΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ κ. Οσμάν Χαμζά και την ΔΕΜΠ Διδυμοτείχου που επιτελεί σημαντικό έργο στην περιοχή.Οι σχέσεις του Ματζήρ με τις ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ των ψευδομουφτειών Κομοτηνής και Ξάνθης είναι δεδομένες και προβάλλονται έντονα και από τον ίδιο (βλ Το πολιτικό ισλάμ στην Θράκη (αντ)επιτίθεται – Οι αρχηγοί ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν; ).

4.Η δραστηριοποίηση του κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ ως ενεργούμενο του τουρκικού προξενείου εντοπίζεται ήδη από το 2012 με την ίδρυση του προαναφερθέντος Συλλόγου και στόχος σύμφωνα με αναλυτικές πληροφορίες είναι η δημιουργία “τουρκικής μειονότητας” σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ματζήρ ζουν περίπου 3.000 μέλη “τουρκικής μειονότητας“. Θεωρείται από τους βασικούς προπαγανδιστές των Εγκαθέτων για την ομογενοποίηση της Μειονότητας στον Έβρο ενώ συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις προπαγανδιστικού χαρακτήρα των παρακρατικών δομών της Τουρκίας.

5.Το 2020 συμμετείχε σε ένα προπαγανδιστικό ντοκυμανταίρ του Al Jazeera όταν μετά την Μάχη του Έβρου , η Τουρκία «έριξε στη μάχη» το όπλο του ηλεκτρονικού πολέμου δια της αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων συντονίζοντας μια καλά οργανωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινής γνώμης. Ο Σουλεϊμάν Ματζήρ για πρώτη φορά εκτέθηκε σε οργανωμένο δίκτυο προπαγάνδας στο εξωτερικό (βλ. Το Al Jazeera ως όργανο προπαγάνδας στην διάθεση της Τουρκίας στην Θράκη). Να υπενθυμίσου ότι το κρατικό κανάλι του Κατάρ, με εκείνο το φιλμ “εξαφάνισε” τους Πομάκους, ομογενοποίησε τη μειονότητα και μιλά για διακρίσεις μεταφέροντας ωστόσο αρκετές ανακρίβειες στο ρεπορτάζ του (βλ. Το Al-Jazeera στην υπηρεσία της τουρκικής προπαγάνδας για τη Θράκη )

6.Το 2020 είχαμε επίσης αναφερθεί σε δράσεις προπαγάνδας χαμηλής κλίμακας εκ μέρους του κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ ο οποίος και εκμεταλλεύεται το κενό που υπάρχει -προφανώς- στην Κοινότητα των Πληροφοριών στην περιοχή της Θράκης και είχε συμπαρασύρει και στελέχη του Ελληνικού Στρατού (βλ. Ο Αρχιλοχίας που πίνει καφέ με τον Αχυράνθρωπο της Άγκυρας στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου , Οι ισχυρισμοί του Αλχία Θ. Σκίνδρη και η απάντησή μας στην κριτική του… ).

7. Το 2022 συμμετείχε στην εκδήλωση αφιέρωμα στην μνήμη του Σαδήκ Αχμέτ στην Άγκυρα όπου παρίστατο το βαθύ τουρκικό (παρα) κράτος με υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης προεξάρχοντος του Τούρκου ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ συνοδεία και των 3 αρχηγών των ΤΕΔ.Ο κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ μαζί με τους υπολοίπους εγκαθέτους του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη συμμετείχε στην κήρυξη του διπλωματικού πολέμου από τους Γκρίζους Λύκους στην Θράκη με την παρουσία των ΤΕΔ (Οι “Γκρίζοι Λύκοι” κήρυξαν διπλωματικό πόλεμο στην Θράκη; Τί σηματοδοτεί η παρουσία των ΤΕΔ στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα; )

8. Μετά το ενδομειονοτικό θρησκευτικό πραξικόπημα στην Θράκη και το φιάσκο με την δήθεν εκλογή του ψευδομουφτή Μουσταφά Τράμπα ο κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ τον συνεχάρη ενώ είναι συχνότερες πλέον οι εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις των τουρκικών παρακρατικών δομών εντός κι εκτός Θράκης.

Εκ των ανωτέρω, διερωτάται κανείς γιατί οι βουλευτές του Έβρου (ανάμεσά τους και ο πρώην Αρχηγός ΕΛΑΣ κ. Αν. Δημοσχάκης), τα στελέχη ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης και οι υπεύθυνοι της Κοινότητας των Πληροφοριών δεν προστάτεψαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό δημιουργώντας ρήγμα στην εικόνα του όταν σε μία περιοδεία για την εμπέδωση του αισθήματος ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ παρουσιάζεται ρήγμα σε θέματα ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση σε ζητήματα Εθνικής ασφάλειας

Υ.Γ.: Η selfie Σουλεϊμάν Ματζήρ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι νομίμως κτηθείσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως και όλο το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό.

Αρθρογράφος