Γιατί ενοχλήθηκαν οι Εγκάθετοι από την εξωστρέφεια του ΕΒΕΡ;

16 Μαρτίου 202320:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έκπληξη προκαλεί δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας Birlik που το υπογράφει ο δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν (πρώην συνομιλητής του διπλωματικά απόβλητου Μουράτ Ομέρογλου και της πέριξ αυτού παρακρατικής σέκτας) το οποίο και διαστρεβλώνει -ως συνήθως- τα γεγονότα που αφορούν και στην οικονομική δραστηριότητα της Ροδόπης.

Με αφορμή την απολύτως επιτυχημένη έκθεση τοπικών προϊόντων της ΠΑΜΘ στην Αθήνα, ο κ. Ιλχάν Ταχσίν ισχυρίζεται σε σχόλιό του ότι “οι έμποροι και οι βιοτέχνες της Μειονότητας είχαν αποκλειστεί και δεν προωθούνται τα προϊόντα τους”.

Ολοκληρώθηκε η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη»

Είναι βάσιμοι αυτοί οι ισχυρισμοί ή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμη μορφή ψυχολογικού πολέμου στα πλαίσια του υβριδικού ε/τ πολέμου που ως αποκλειστικό στόχο έχει την απαξίωση της Ελληνικής Πολιτείας και των Εκπροσώπων της στην Θράκη;

Το Komotinipress επικοινώνησε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Ροδόπης από τους οποίους μας έγιναν οι ακόλουθες επισημάνσεις:

  • 1. Είχε αποσταλεί πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου προκειμένου να προετοιμασθούν εγκαίρως για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη έκθεση.
  • 2. Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 άνοιξε τις πύλες της με επιτυχία η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”, στην Αθήνα, στο Μετρό Συντάγματος.Από το ΕΒΕΡ συμμετείχαν έξι (6) επιχειρήσεις
  • 2.Ποιοτικά και δημοφιλή προϊόντα παραγωγών της Μειονότητας είχαν εκτεθεί στον εκθεσιακό χώρο και προσέλκυσαν μάλιστα το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσία της επιχείρησης ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ του κ. Μεμέτ Αμπντουλλάχ ο οποίος και προσέλκυσε το ενδιαφέρον και των δημοσιογράφων που κάλυπταν την εκδήλωση (βλ. συν. βίντεο)
  • 4. Συμμετοχή είχε δηλώσει και η εταιρεία γαλακτομικών ΜΑΧ του κ. Ερόλ Αμέτ, ο οποίος και είχε μισθώσει τον σχετικό χώρο αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε με τα ψυγεία του.
  • 5. Σημαντική η παρουσία του Βουλευτή της Μειονότητας κ. Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του παραγωγικού κόσμου της Ροδόπης. μαχόμενος για τα δίκαια αιτήματά τους, όπως έγινε και στην περίπτωση με την de minimis αποζημίωση για τα καπνά!
  • 6. Η παρουσία του κ. Τάκη Χαρίτου, επίσης ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει την δική της βαρύτητα, αφού ως βουλευτής Ροδόπης με την πολιτική δραστηριότητά του και τις ερωτήσεις στην Βουλή θετει υπόψιν της πολιτικής ηγεσίας τα προβλήματα όλων των Θρακιωτών.
  • 7. Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Θράκης όπως και οι Πρόεδροι ΕΒΕΡ, ΕΒΕΕ  ΟΕΒΕΣ προωθούν και στηρίζουν τους παραγωγούς κι επαγγελματίες της περιοχής αφού κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση όλων των δεικτών της οικονομίας και της παραγωγής!

 

Αρθρογράφος