Για «καυτό» φθινόπωρο και κάλπες ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

5 Αυγούστου 201309:39

Ορατό θεωρεί πλέον το αδιέξοδο της κυβερνητικής πορείας ο ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζεται εν μέσω θέρους για τη μεγάλη φθινοπωρινή αναμέτρηση.

Βασική εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι δύσκολα αυτή η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη βουλή και τη επώδυνη πολιτική ατζέντα θα καταφέρει να περάσει το κάβο των επόμενων μηνών. Όλο και περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατυπώνουν ανοιχτά την άποψη ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πιθανό ενδεχόμενο, όχι πλέον για τον Μάιο του 2014, με τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, αλλά ήδη από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύθηκε και από την αποκάλυψη της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς την τρόικα, με την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύεται για λήψη νέων μέτρων. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το πακέτο των μέτρων, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με όσα λαμβάνει ήδη δεν μπορεί να περάσουν από τη βουλή και πάντως όχι από την κοινωνία.

Ενδεικτικό της κινητικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της προετοιμασίας του για ραγδαίες εξελίξεις – τις προσδιορίζουν αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου – είναι η ομοβροντία συνεντεύξεων και παρεμβάσεων στελεχών του τις τελευταίες ημέρες (Δραγασάκης, Παπαδημούλης, Σταθάκης, Δούρου κ.α.). Με τις παρεμβάσεις αυτές επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο βασικών πόλων του πολιτικού σκηνικού και είναι χαρακτηριστικό ότι αντηλλάγησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο βαρείς χαρακτηρισμοί ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί τον κ. Σαμαρά «επικίνδυνο» και την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει την αποτυχία της πατρίδας.

Στην πραγματικότητα στήνεται από τώρα ένα προεκλογικό σκηνικό πόλωσης, που αναμένεται να κορυφωθεί με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποτελέσει και την τομή για τις περαιτέρω εξελίξεις: Ή θα δώσει το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση ή θα δείξει ότι το κοινωνικό κίνημα είναι ακόμη σε μερική ύπνωση.
πηγή: www.protothema.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr