Για δεύτερη φορά υποδέχθηκε το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης τον “Άτλαντα”

1 Αυγούστου 202107:52

Το Σάββατο 31/7/2021 για δεύτερη φορά μετά τον Μάρτιο προσγειώθηκε το Boeing 747-400 από τις ΗΠΑ, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιβιβασθούν προς αναχώρηση στελέχη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή μας στα πλαίσια της ελληνο-αμερικανικής και ΝΑΤΟικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημ. Πέτροβιτς “Η προσγείωση του τεράστιου Boeing 747-400 των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.Όπως και την επιτακτική ανάγκη άμεσης δημιουργίας αποθηκών καυσίμων στο χώρο του αεροδρομίου. Αίτημα που είχαμε διατυπώσει εγγράφως από το 2018 και για την υλοποίησή του έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση.”

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος χωρητικότητα 255 εως 409 επιβάτες, άνοιγμα φτερών 48 μ. και ταχύτητα πτήσης: 851 χλμ./ώρα. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 έχουν κατασκευαστεί 1,206 Boeing 767.

Είναι το πρώτο ευρείας ατράκτου δικινητήριο αεροσκάφος της Boeing. Στην παραγωγή πρώτη φορά ήρθε το 1982, ενώ συνεχίζει και σήμερα.

Έχει τα χαρακτηριστικά του Boeing 757 (στενής ατράκτου) και του Boeing 747 (ευρείας ατράκτου), και διάδοχός του θεωρείται το Boeing 777, όμως δεν έχει σταματήσει η παραγωγή του (πηγή Wikipedia).

Η Atlas Air, Inc., θυγατρική εξ ολοκλήρου της Atlas Air Worldwide Holdings, είναι αεροπορική εταιρεία μεταφοράς φορτίων, αεροπορική εταιρεία charter επιβατών και εκμισθωτής αεροσκαφών με έδρα το Purchase στο Harrison της Νέας Υόρκης.

Η αεροπορική εταιρεία πήρε το όνομά της από τον Άτλαντα, έναν Τιτάνα στην ελληνική μυθολογίας.

Αρθρογράφος