Α. Γεροντόπουλος: «Θα αξιοποιήσουμε την γεωστρατητική μας θέση υπέρ των συμφερόντων μας»

30 Αυγούστου 201323:29

«Η γεωστρατηγική μας θέση αυτή την ώρα είναι τόσο σημαντική που σε μας μένει να την αξιοποιήσουμε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος σχετικά με την κρίση στη Συρία, καθώς, όπως εξήγησε, «αυτή την δύσκολη στιγμή η Ελλάδα της κρίσης είναι ο μόνος σταθερός κρίκος στην περιοχή που φλέγεται. Η χώρα μας, μαζί και με την Δημοκρατία της Κύπρου, είναι οι μόνες ασφαλείς νησίδες».
Απαντώντας σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η χώρα μας ως προς την συμμετοχή της σε ενδεχόμενη πολεμική επιχείρηση, ο υφυπουργός είπε ότι «δεν μας έχει ζητηθεί ως τώρα απολύτως τίποτε. Από κει και πέρα γίνονται συνεχείς συζητήσεις υπό τον Πρωθυπουργό, όπου μετέχει ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Κάθε στιγμή αναλύεται η κατάσταση και η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα με βασικό γνώμονα το συμφέρον το δικό της”.

Σχετικά με το αν είμαστε προετοιμασμένοι και σε συνεργασία με άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο ζήτημα που θα προκύψει για την χώρα μας με τους πρόσφυγες που θα επιχειρήσουν να φύγουν από την περιοχή ο κ. Γεροντόπουλος, στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι, απάντησε ότι ως γνωστόν «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία υφίσταται τις συνέπειες αυτών των κυμάτων μετανάστευσης. Το σοβαρό πρόβλημα το έχει η Ελλάδα και όχι οι άλλες χώρες. Επομένως αυτές πρέπει να μάθουν από μας και όχι εμείς από αυτές για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τον τελευταίο χρόνο το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να σταματούν αυτά τα κύματα και έχει μειωθεί πολύ η εισροή μεταναστών τουλάχιστον από την πατρίδα μου, τον Έβρο. Πιστεύω ότι τόσο το συγκεκριμένο υπουργείο όσο και τα υπόλοιπα, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν πιθανό κύμα προσφύγων από τις φλεγόμενες περιοχές. Υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις και επαφές των αρμόδιων υπουργείων για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι”.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr