Γ. Γκαράνης: Ο τόπος μας χρειάζεται αναπτυξιακές προοπτικές και όχι δομές μεταναστών

7 Ιουνίου 202110:27
Να συμβάλλει στην αποτροπή δημιουργίας δομής μεταναστών στη Θράκη, στο πλαίσιο και των δεσμεύσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, κάλεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά στην περιοχή.
 
“Σε μια αποδεκατισμένη οικονομικά και αναπτυξιακά περιοχή, δεν προσθέτει κανείς επιπλέον δυσβάσταχτα προβλήματα. Φροντίζει άμεσα να επιλύσει τα ήδη υπάρχοντα και να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές που θα επιτρέψουν στον τόπο μας να βγει από το τέλμα της φτωχοποίησης και να ατενίσει με ελπίδα το μέλλον”, υπογράμμισε ο Γ. Γκαράνης, καλωσορίζοντας τον Μ. Σχοινά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, και χαρακτηρίζοντάς τον “μαχητή της διασφάλισης των συνθηκών για μια Ευρώπη της ασφάλειας, της αλληλεγγύης, της διαφορετικότητας, της μάθησης και της συνοχής”.
Συγκεκριμένα, κατά τον χαιρετισμό υποδοχής του κ. Σχοινά, ο κ. Γκαράνης τόνισε:
 
“Αξιότιμε κύριε Σχοινά.
 
Ως Δήμαρχος Κομοτηνής σας καλωσορίζω στην πόλη μας, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σας ευχαριστώ, γιατί με την παρουσία σας σήμερα εδώ τιμάτε τόσο τον τόπο μας, όσο και τους κατοίκους του.
 
Στο πρόσωπό σας βλέπουμε έναν άξιο εκπρόσωπο της χώρας μας, που κατέχει το υψηλότατο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλά και έναν ενεργό συμπαραστάτη των δίκαιων αιτημάτων της Ελλάδας, και έναν ακούραστο μαχητή.
 
Μαχητή της διασφάλισης των συνθηκών για μια Ευρώπη της ασφάλειας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της διαφορετικότητας, της μάθησης και της συνοχής.
 
Η παρουσία σας στη Θράκη μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι τα όποια ζητήματα έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό, θα διευθετηθούν άμεσα και προς όφελος των Θρακιωτών.
Αγαπητέ κύριε Σχοινά.
 
Η ακριτική γη της Θράκης είναι πολύπαθη και απομακρυσμένη από τα κέντρα αποφάσεων. Η αποβιομηχάνιση, η ανεργία, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, την έχουν πλήξει βάναυσα και προνομιακά.
 
Σας καλούμε, λοιπόν, να συμβάλλετε με τον βαρύνοντα λόγο σας στην αποτροπή της δημιουργίας δομής μεταναστών στη Θράκη μας.
 
Κι αυτό, γιατί σε μια αποδεκατισμένη οικονομικά και αναπτυξιακά περιοχή, δεν προσθέτει κανείς επιπλέον δυσβάσταχτα προβλήματα. Φροντίζει άμεσα να επιλύσει τα ήδη υπάρχοντα και να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές.
 
Αναπτυξιακές προοπτικές που θα επιτρέψουν στον τόπο μας να βγει από το τέλμα της φτωχοποίησης και να ατενίζει με ελπίδα το μέλλον.
 
Σας ζητώ, εκ μέρους των συμπολιτών μου, να βοηθήσετε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν εξαιρέσει τη Θράκη από τη δημιουργία δομών προσφύγων και μεταναστών.
 
Άλλωστε, όπως έχετε πει κι εσείς χαρακτηριστικά:
«Η Ευρώπη είμαστε εμείς. Εναπόκειται σε εμάς και σε αυτούς που ακολουθούν, να αγαπήσουμε, να νοιαστούμε και να φροντίσουμε το κοινό μας σπίτι».
 
Εμείς, λοιπόν, εδώ στη Θράκη, ως κομμάτι αυτού του μεγάλου οικοδομήματος της ενιαίας και αλληλέγγυας Ευρώπης, ζητούμε από όλους σας να περιφρουρήσετε τον τόπο μας.
 
Να νοιαστείτε, να αγαπήσετε, και να φροντίσετε την ακριτική μας γη σαν να είναι σπίτι σας.
 
Σας ευχαριστώ πολύ και σας καλωσορίζω για άλλη μια φορά”.

 

Αρθρογράφος