Fahita κοτόπουλο

22 Ιουλίου 201316:00

Vamos Amigos! Μια συνταγή για fahita κοτόπουλο που δοκιμάσαμε στο Amigos και μας άρεσε τόσο που τους ζητήσαμε τη συνταγή για να τη μοιραστούμε μαζί σας.

Συστατικά

2 Στήθη Κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι Ξερό
1 Τεμάχιο Κρεμμύδι Φρέσκο
1 Πιπεριά Πράσινη
1 Πιπεριά Κόκκινη
1 Πιπεριά Κίτρινη
2 Τομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Πάπρικα γλυκιά
Κίμινο
Κόλιανδρος
Τabasco

Sour Cream (Ξινή Κρέμα)

200 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Κρέμα Γάλακτος 100ml

Γουακαμόλε (Guacamole)

2 αβοκάντο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι
Τομάτα Ψιλοκομμένη
Κόλιανδρος
Σκόρδο Σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά.
Το σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο.
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές (κομμένες σε μικρές λωρίδες), το σκόρδο και μπαχαρικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε καρέ τομάτας και τον κόλιανδρο (ψιλοκομμένο).
Το αφήνουμε ένα με δύο λεπτά και είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε στο πιάτο με γαρνιτούρα φέτες τομάτας και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Η fajita στο Amigos συνοδεύεται από οχτώ τορτίγιες (tortillas, μεξικάνικες αλευρίσιες πίτες) τις οποίες τις ζεσταίνουμε στον φούρνο ένα με δύο λεπτά και τρεις κρύες σάλτσες.

Sour Cream (Ξινή Κρέμα)

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαγειρικής και τα ανακατεύουμε.

Γουακαμόλε (Guacamole)

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr