Ευρ. Στυλιανίδης: “Μαύρη μεταναστευτική τρύπα”η Βόρεια Ροδόπη – Διαπιστώσεις και Προτάσεις (video)

17 Αυγούστου 202114:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την έντονη ανησυχία του διετύπωσε δημόσια σήμερα, με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, και την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός κ. Ευρ. Στυλιανίδης σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ όπου και μετέφερε την ανησυχία των Πομάκων της Ροδόπης για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην ορεινή Ροδόπη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε προσφάτως τα Πομακοχώρια της Ροδόπης  και τα χωριά της Οργάνης, της Μυρτίσκης και της Άνω Βυρσίνης .

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΟΡΕΝ:

«Προχθές επισκέφτηκα τα πομακικά χωριά και εισέπραξα την ανησυχία των ντόπιων μουσουλμάνων από κάποιους μετανάστες που προέρχονται από το Αφγανιστάν και άρχισαν να εμφανίζονται στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και να διέρχονται μέσα μέσω Βουλγαρίας. Θα ήθελα να κάνω εκ νέου έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης για την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη που είναι η δεύτερη γραμμή της άμυνας. Αυτό θα ενισχύσει και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του ορεινού όγκου», τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 

 

Αρθρογράφος