Η Εθνοφυλακή Ροδόπης αποχαιρέτησε με θλίψη έναν δικό της «Εθνικό Ήρωα», τον Εθνοφύλακα ΤΕΘ Σαπών ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΙΝΗ

17 Σεπτεμβρίου 201720:23

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 τα μέλη των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης ενημερώθηκαν για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου Εθνοφύλακα Χρήστου Μαρκίνη, ετών 72, από το ΤΕΘ Σαπών, και η εξόδιος ακολουθία εψάλη σήμερα στα Μέγαρα.

Ο Χρήστος Μαρκίνης , καταγόταν από το Αίγιο, έμεινε ορφανός από πάρα πολύ μικρή ηλικία, εργαζόταν σε χαρτοποιΐα , κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό και είχε υπηρετήσει στην πρώτη σειρά ΟΥΚ στην Ελλάδα.

Οι δεσμοί του με την περιοχή, προσωπικοί και επαγγελματικοί, έγιναν τόσο στενοί που κατετάγη στα ΤΕΘ Ροδόπης  και από το 2011 λόγω ορίου ηλικίας του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Εθνοφύλακα στο ΤΕ Σαπών.

Ο Χρήστος Μαρκίνης συμμετείχε σε εκπαιδεύσεις , ήταν ενεργός Εθνοφύλακας ενώ ακόμη και στη φάση της «συνταξιοδότησής» του όπου διέμενε στην Κινέττα Κορινθίας με την οικογένειά του επισκεπτόταν το ΤΕΘ Σαπών, συμμετείχε σε όλες τις παρελάσεις και είχε προκαλέσει την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό στον ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο όταν παρέλασε ενώπιόν του ως Σημαιοφόρος των ΤΕΘ Ροδόπης!

Η θλίψη μεγάλη από την απώλεια ενός μάχιμου και μαχητικού Εθνοφύλακα τον οποίον όλοι σέβονταν κι εκτιμούσαν, ενώ αποτελούσε υπόδειγμα σύγχρονου Έλληνα Εθνοφύλακα και γνήσιου Έλληνα Πατριώτη.

Χωρίς μεταθανάτιες υπερβολές ο Εθνοφύλακας Χρήστος Μαρκίνης ήταν ένας «Εθνικός Ήρωας» της διπλανής πόρτας!

Περισσότερα στο Via Diplomacy

Αρθρογράφος