Οι Εθνοφύλακες του Ν. Ροδόπης έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην Ι.Μ. Παναγίας Βαθυρρύακος

17 Δεκεμβρίου 201716:52

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στα πλαίσια της αποστολής τους οι Εθνοφύλακες των τμημάτων του Ν. Ροδόπης , μόλις πληροφορήθηκαν για το έντονο πρόβλημα που προέκυψε στην Ε.Ο. Κομοτηνής-Φαναρίου όπου υπάρχουν πλημμυρισμένα τμήματα και σε ορισμένα σημεία έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ., έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στις Μοναχές που βρίσκονται στοην Ιερά Μονή Παναγίας Βαθυρρύακος-Φατήριακα.

Η μέριμνα της Εθνοφυλακής εντάσσεται στην αποστολή και την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και του Δ’ ΣΣ και  αφορά πρωτίστως στην προστασία των τεσσάρων Μοναχών και εξίσου στην προστασία του μεγίστου προσκυνήματος της περιοχής μας, της Παναγίας Φανερωμένης και του Ιερού της Ναού.

Υπενθυμίζουμε τον άρρηκτο δεσμό που υπάρχει μεταξύ Στρατού και Παναγίας ο οποίος κι έχει υλοποιηθεί στα ‘Φατήριακα’ ως μια σχέση έμπρακτης βοήθειας που ξεκίνησε πριν έναν περίπου χρόνο όταν οι Εθνοφύλακες, σε βάρος του λιγοστού ελεύθερου χρόνου τους, προσέφεραν την εθελοντική εργασία τους για να αποστραγγίσουν λιμνάζοντα ύδατα, να επισκευάσουν το καμπαναριό και να καθαρίσουν από μπάζα το περιβάλλοντα χώρο, ώστε να είναι έτοιμο το Μοναστήρι για υποδεχτεί τους πιστούς την Μεγάλη Εβδομάδα.

Βασικό κίνητρό τους δεν είναι η οποιαδήποτε υλική ανταμοιβή αλλά η ηθική ικανοποίηση που πηγάζει από την αίσθηση της προσφοράς στην Ιερά Μονή και τις Μοναχές που υπηρετούν την Χάρη Της , παίρνοντας όλοι μας δύναμη από την Ευλογία Της και την Θεία Πρόνοια!

Ανά πάσα στιγμή, οι Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Ροδόπης είναι έτοιμοι -εφόσον χρειασθεί- να συνδράμουν στο έργο των αρμοδίων υπηρεσιών εφόσον κριθεί σκόπιμη η παρουσία τους.

Αρθρογράφος