ΕΠΣ Θράκης: Ματαιώθηκε ο αγώνας της ΠΑΕ Ποντίων με τα Παγούρια

17 Σεπτεμβρίου 201719:11

 

Τελικά όπως και αναμενόταν δεν ξεκίνησε ποτέ στο Νέο Σιδηροχώρι ο αγώνας της α’ φάσης του Κυπέλλου ανάμεσα στην Αναγέννηση Παγουρίων και στην ΠΑΕ Ποντίων.

Ο λόγος το μπλόκο που έβαλε η ΕΠΟ μετά από οδηγίες της FIFA, στην χρήση της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων για την γενοκτονία και έτσι ο αξιολογημένος διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης εφόσον η ΠΑΕ Ποντίων εμφανίστηκε στο γήπεδο με την φανέλα διέταξε την ματαίωση της συνάντησης, με την Αναγέννηση Παγουρίων να κερδίζουν τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0 ανευ αγώνα.

Μπλόκο βάζει η ΕΠΟ, υπό την καθοδήγηση της FIFA, στην χρήση της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων για την γενοκτονία, η οποία παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες με κάθε επισημότητα από τον σύλλογο της Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δεδομένης της διάστασης που πήρε το θέμα, αφού πέραν της ομάδας του Θρυλορίου έχει δημιουργήσει αντίστοιχη φανέλα και ο Απόλλων Καλαμαριάς, η ΕΠΟ προχώρησε σε διευκρινιστική ερώτηση προς την FIFA για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φανέλες αυτές σε επίσημους αγώνες ή αν απαγορεύεται βάσει των γνωστών οδηγιών που δεν επιτρέπουν πολιτικά μηνύματα και συνθήματα που καλλιεργούν το μίσος και τον ρατσισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIFA εξέφρασε την άποψη ότι εφόσον έχει προκληθεί τέτοιος θόρυβος η φανέλα καλό θα ήταν να αποσυρθεί και να μην επιτραπεί η χρήση της σε επίσημους αγώνες. Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι φανέλες μπορούν να περιλαμβάνουν διαφημίσεις, και αυτές με κάποιους περιορισμούς ως γνωστόν, όχι όμως και μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν με τα αθλητικά ιδεώδη αλλά άπτονται της πολιτικής, της διπλωματίας και της ιστορίας.

Κατόπιν αυτού φαίνεται ότι από την ΕΠΟ προχωρούν στην απαγόρευση των νέων εμφανίσεων που παρουσίασαν ο νυν Απόλλων Πόντου και πρώην Απόλλων Καλαμαριάς καθώς και η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης. Μένει να δούμε πως θα απαντήσουν οι δυο σύλλογοι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να φορέσει την φανέλα η ομάδα του και να υποστεί τις κυρώσεις με τις οποίες απειλείται.

(thrakisports)

Αρθρογράφος