Επόμενος γεωγραφικός σταθμός της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης είναι ο Έβρος και η Κομοτηνή

14 Ιανουαρίου 202121:14

Μετά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, επόμενος γεωγραφικός σταθμός της ΕΡΤ και της Digea για τη μετάβαση στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες είναι ο νομός Έβρου και η Κομοτηνή. Η μετάβαση σ’ αυτές τις περιοχές, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020 και το κοινό χρονοδιάγραμμα των δύο ψηφιακών παρόχων, τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιανουαρίου 2021. Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα χρειαστεί να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες ενώ δεν απαιτείται η αγορά νέου εξοπλισμού.

Αναλυτικά τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 15 Ιανουαρίου 2021 είναι:

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

  • ΠΥΘΙΟ
  • ΚΗΠΟΙ
  • ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ
  • ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • ΣΟΥΦΛΙ
  • ΠΛΑΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως με την υλοποίηση της δεύτερης φάσης της ψηφιακής μετάβασης στον Έβρο και την Κομοτηνή, ολοκληρώνεται το έργο σε όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας -ηπειρωτικό και νησιωτικό- ενώ το συνολικό εγχείρημα εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθεί -όπως έχει προβλεφθεί- στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
1. Να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας
2. Να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).
3α. Να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα
3β. Είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας
4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ
5. Επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Αρθρογράφος