Επίστρατοι Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Ροδόπης συμμετέχουν στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»

1 Οκτωβρίου 201720:36

Μία εβδομάδα μετά την «περιφρονητική» εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. και την σιωπή ανοχής του ΥΕΘΑ  για τους Εθνοφύλακες, εντυπωσιάζει η μαζική προσέλευση των επιλεγέντων Εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Ροδόπης και η θετική ανταπόκρισή τους στα Φύλλα Ατομικής Προσκλήσεως Εφέδρων.

Με αυτόν τον τρόπο οι Εθνοφύλακες  δίνουν το δικό τους μήνυμα με τη συμμετοχή τους στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ που ξεκινά αύριο και θα διεξαχθεί στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών, «Ψηλού Στάλου», στην περιοχή των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου.

Για  μία εβδομάδα 130 πολίτες-οπλίτες θα αφήσουν οικογένειες, δουλειές  και υποχρεώσεις και θα συμμετάσχουν  στην μεγάλη διακλαδική άσκηση  «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» που διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις μονάδες τους, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η τελική φάση της, την οποία θα παρακολουθήσουν υψηλόβαθμα στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πιθανότατα και ο υπουργός, Πάνος Καμμένος.

Να υπενθυμίσουμε και τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ αφού θεωρεί ότι Σαμοθράκη, Ικαρία, Κάρπαθος, Ρόδος, Τήλος, Χάλκη, Νίσυρος και Κως, δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στην άσκηση .

Συγκεκριμένα με τις ΝΟΤΑΜ Α4629/17 και Α4628/17, η Τουρκία επικαλείται την απόφαση των «έξι Δυνάμεων του 1914» και την συνθήκη της Λωζάννης του 1923, βάση και ζητά να μην γίνουν ασκήσεις στα νησιά που προαναφέραμε.

Αρθρογράφος